Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Детокси Ливър
Детокси Ливър
10.20 BGL
Купи

Reload
Reload
45.00 BGL
Купи

Explode Mass Gainer 1 kg
Explode Mass Gainer 1 kg
28.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Reload
Reload
45.00 BGL
Купи
Сълзи от охлюв
Сълзи от охлюв
5.90 BGL
Купи
Amino Caps
Amino Caps
45.00 BGL
Купи
Жен шен (Жен-шен)

В спомените си нобеловият лауреат И. Бунин разказва, че когато посетил тежко болния Максим Горки на италианския остров Капри, Горки извадил от шкафа бутилка с настойка от жен-шенов корен и казал на Бунин, че живее и не умира единствено защото постоянно пие от тази чудодейна напитка.
Китайците казват: „Има жен-шен -има здраве, няма жен-шен - няма здраве!" Не случайно жен-шеновият корен е известен с прозвището „корен на живота"

Знаменитият руски лечител д-р Куренов, прекарал голяма част от живота си в Китай и САЩ, пише: „Жен-шенът подмладява целия организъм. Ако болният пие жен-шен 5-6 зими подред, той ще се подмлади с 5-6 години в смисъл на прилив на енергия, подвижност, настроение и общо самочувствие."
Астеничният синдром на преуморения човек съпътства лудия бяг на съвременната цивилизация. Този синдром се характеризира с изчерпаност на физическите и психическите сили, лесна уморяемост, раздразнителност и напрегнатост, емоционална неустойчивост, снижаване на вниманието, отслабване на паметта. Състоянието на общ упадък на силите съпътства професиите с висока физическа, психическа и информационна натовареност, болните, страдащи от изнурителни хронични заболявания; познато е на бизнесмените, мениджърите, студентите и хората, попаднали в сложни психотравмиращи житейски ситуации. Астеничният синдром на преумората се задълбочава от липсата на възможности за пълноценен дневен, седмичен и годишен отдих.
 

Точно тук на помощ на съвременния човек идват така наречените „адаптогени" най-известният от които е жен-шенът. Универсалните му лечебни качества го правят приложим при почти всички заболявания. Особено полезен е при преумора и свръхнатовареност. Той спира процесите на стареене и дезадаптация в организма, придава мощен жизнен импулс. Подобрява общото състояние, намалява депресията, стреса, главоболието, стимулира сърцето, мозъка, подобрява клетъчното дишане и състава на кръвта, стабилизира сърдечния ритъм и силата на сърдечните съкращения, укрепва физическите и психическите сили.
Хората, които го вземат редовно, повишават тонуса и активността си, прибавят килограми, придобиват здрав сън и ранна активност през деня.
Жен-шенът съчетава тонизиращо действие с успокояващ ефект. Наред с чувство на бодрост през деня, при неговата употреба е налице подобрен сън. Учените са разгадали механизма на това на пръв поглед парадоксално действие: жен-шенът усилва корковите процеси в главния мозък и възстановява нормалната физиологична интеграция на възбудните и тормозните процеси в мозъка, нормализира биологичните ритми и биологичния часовник.
Жен-шенът е особено полезен при високо (в големи дози) и ниско кръвно налягане (в малки дози), анемия, артрит, храносмилателни проблеми, синдрома на мено-паузата, слаба кръвна циркулация и т.н.
Особено полезен е и за старите хора, на които дарява нови жизнени сили, повишава устойчивостта им към заболяванията и депресивните състояния, увеличавайки шансовете им за активно дълголетие.
      Списание “Iron Man”      Росен Димитров
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.18495011329651 Seconds