Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Жен шен (Жен-шен)

В спомените си нобеловият лауреат И. Бунин разказва, че когато посетил тежко болния Максим Горки на италианския остров Капри, Горки извадил от шкафа бутилка с настойка от жен-шенов корен и казал на Бунин, че живее и не умира единствено защото постоянно пие от тази чудодейна напитка.
Китайците казват: „Има жен-шен -има здраве, няма жен-шен - няма здраве!" Не случайно жен-шеновият корен е известен с прозвището „корен на живота"

Знаменитият руски лечител д-р Куренов, прекарал голяма част от живота си в Китай и САЩ, пише: „Жен-шенът подмладява целия организъм. Ако болният пие жен-шен 5-6 зими подред, той ще се подмлади с 5-6 години в смисъл на прилив на енергия, подвижност, настроение и общо самочувствие."
Астеничният синдром на преуморения човек съпътства лудия бяг на съвременната цивилизация. Този синдром се характеризира с изчерпаност на физическите и психическите сили, лесна уморяемост, раздразнителност и напрегнатост, емоционална неустойчивост, снижаване на вниманието, отслабване на паметта. Състоянието на общ упадък на силите съпътства професиите с висока физическа, психическа и информационна натовареност, болните, страдащи от изнурителни хронични заболявания; познато е на бизнесмените, мениджърите, студентите и хората, попаднали в сложни психотравмиращи житейски ситуации. Астеничният синдром на преумората се задълбочава от липсата на възможности за пълноценен дневен, седмичен и годишен отдих.
 

Точно тук на помощ на съвременния човек идват така наречените „адаптогени" най-известният от които е жен-шенът. Универсалните му лечебни качества го правят приложим при почти всички заболявания. Особено полезен е при преумора и свръхнатовареност. Той спира процесите на стареене и дезадаптация в организма, придава мощен жизнен импулс. Подобрява общото състояние, намалява депресията, стреса, главоболието, стимулира сърцето, мозъка, подобрява клетъчното дишане и състава на кръвта, стабилизира сърдечния ритъм и силата на сърдечните съкращения, укрепва физическите и психическите сили.
Хората, които го вземат редовно, повишават тонуса и активността си, прибавят килограми, придобиват здрав сън и ранна активност през деня.
Жен-шенът съчетава тонизиращо действие с успокояващ ефект. Наред с чувство на бодрост през деня, при неговата употреба е налице подобрен сън. Учените са разгадали механизма на това на пръв поглед парадоксално действие: жен-шенът усилва корковите процеси в главния мозък и възстановява нормалната физиологична интеграция на възбудните и тормозните процеси в мозъка, нормализира биологичните ритми и биологичния часовник.
Жен-шенът е особено полезен при високо (в големи дози) и ниско кръвно налягане (в малки дози), анемия, артрит, храносмилателни проблеми, синдрома на мено-паузата, слаба кръвна циркулация и т.н.
Особено полезен е и за старите хора, на които дарява нови жизнени сили, повишава устойчивостта им към заболяванията и депресивните състояния, увеличавайки шансовете им за активно дълголетие.
      Списание “Iron Man”      Росен Димитров
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.18302297592163 Seconds