Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Изофлавони
Тези фитонутриенти, които се съдържат в соята и други бобови растения, са свързани с флавоноидите. В организма те се преобразуват във фитоестрогени (растителни естрогени) - хормоноподобни вещества, които блокират растежа на хормонозависимите и други тумори. Освен това понижават холестерола и триглицеридите в кръвта и по този начин предпазват от сърдечни заболявания. (Възможно е дори да спрат горещите вълни при жени в менопауза.) Най-известните изофлавони са генистеин и дайдзеин.


Генистелин
. Блокира разпространението на злокачествените тумори, като спира растежа на новите кръвоносни съдове, които хранят раковите клетки. Намалява риска от рак на гърдата и простатата.

Съвети за храната и добавките: Генистеинът се съдържа само в соевите храни - соево мляко, тофу, мисо и темпе. Ако не сте привърженици на тофуто и се отнасяте с недоверие към соята, има добавки под формата на таблетки и прахчета, съдържащи дайдзеин и други изофлавони. Аз бих препоръчал шейк със соеви белтъчини или две таблетки добавка на соев концентрат (съдържащи 10 мг генистеин и дайдзеин).

Дайдзеин. Действа съвместно с генистеина. Блокира ензимите, които карат туморите да растат. Особено подходящ за жените - възпира въздействието на силните естрогени, които могат да стимулират растежа на клетките на рака на гърдата. Понижава алкохола в кръвта и помага срещу махмурлук.

Съвети за храната и добавките: Също като генистеина, дайдзеин се съдържа в соевите продукти. Като антиоксидант и противоракова добавка се препоръчва един шейк със соеви белтъчини дневно или две таблетки соев концентрат (съдържа генистеин и други изофлавони). Дайдзеин е изофлавонът, който се съдържа в източното растение кудзу (Pueraria lobata). То лекува махмурлук и отслабва потребността от алкохол. Добавки на кудзу се предлагат във вид на капсули. Ако имате нужда от помощ за справяне с последиците от предната вечер, препоръчвам ви три капсули по 500 мг дневно преди или след употребата на алкохол.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.26435685157776 Seconds