Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Коензим Q10 - убикуинол или убикуинон
Коензим Q10 съществува в две форми: убикуинол и убикуинон, които обаче в тялото ни имат доста различни роли. Убикуинонът е напълно окислената и по-известната търговска форма и в повечето случаи се продава тя. Щом се погълне и усвои от тялото, над 90% от приетия убикуинон чрез редуктазните ензими в тялото се преработва в активната антиоксидантна форма убикуинол. Над 90% от циркулиращия в тялото ни Q10 е убикуинол. Стабилизираната форма на убикуинол е в капсулна форма и сравнена с конвенционалната (убикуинон) форма има страшно много предимства. В изследване на усвояването при прием на 150 и 300 мг от тази форма на Q10 се оказало (както личи от графиката), че много по-малки дози убикуинол дават почти същото плазмено (в кръвта) ниво в сравнение с много по-високите дози убикуинон. Казано иначе това, което се постига с доза убикуинол, може да се постигне с 8 пъти по-голяма доза убикуинон. Това, което прави тази форма още по-ефективна, е и фактът, че убикуинолът остава биологично активен в тялото много по-дълго време.

Типичните дози за възрастни варират от 30 до 90-150 мг Q10 дневно. Тъй като убикуинолът се абсорбира по-добре и остава в кръвообращението доста по-дълго от обикновения Q10, за по-голям ефект са необходими по-малко мг.


Три капсули по 50 мг убикуинол ви дават еквивалента на над 1000 мг обикновен Q10, като при повечето здрави хора една капсула убикуинол дава доста по-висока концентрация. Някои препоръчват прием на 100 мг убикуинол и 100 мг убикуинон, за да се използват плюсовете и на двата. При някои сериозни заболявания дозите са доста по-високи, но това определя лекарят.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.21182179450989 Seconds