Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Rhodosorb-h Capsules
Rhodosorb-h Capsules
49.60 BGL
Купи

Блуза Explode
Блуза Explode
26.00 BGL
Купи

Reload
Reload
45.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Боралин Slim
Боралин Slim
29.70 BGL
Купи
3 вида Л-карнитин
3 вида Л-карнитин
55.00 BGL
43.00 BGL
Спестявате: 12.00 BGL
Купи
Livervitol
Livervitol
29.90 BGL
Купи
Коензим Q10 - убикуинол или убикуинон
Коензим Q10 съществува в две форми: убикуинол и убикуинон, които обаче в тялото ни имат доста различни роли. Убикуинонът е напълно окислената и по-известната търговска форма и в повечето случаи се продава тя. Щом се погълне и усвои от тялото, над 90% от приетия убикуинон чрез редуктазните ензими в тялото се преработва в активната антиоксидантна форма убикуинол. Над 90% от циркулиращия в тялото ни Q10 е убикуинол. Стабилизираната форма на убикуинол е в капсулна форма и сравнена с конвенционалната (убикуинон) форма има страшно много предимства. В изследване на усвояването при прием на 150 и 300 мг от тази форма на Q10 се оказало (както личи от графиката), че много по-малки дози убикуинол дават почти същото плазмено (в кръвта) ниво в сравнение с много по-високите дози убикуинон. Казано иначе това, което се постига с доза убикуинол, може да се постигне с 8 пъти по-голяма доза убикуинон. Това, което прави тази форма още по-ефективна, е и фактът, че убикуинолът остава биологично активен в тялото много по-дълго време.

Типичните дози за възрастни варират от 30 до 90-150 мг Q10 дневно. Тъй като убикуинолът се абсорбира по-добре и остава в кръвообращението доста по-дълго от обикновения Q10, за по-голям ефект са необходими по-малко мг.


Три капсули по 50 мг убикуинол ви дават еквивалента на над 1000 мг обикновен Q10, като при повечето здрави хора една капсула убикуинол дава доста по-висока концентрация. Някои препоръчват прием на 100 мг убикуинол и 100 мг убикуинон, за да се използват плюсовете и на двата. При някои сериозни заболявания дозите са доста по-високи, но това определя лекарят.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.37765192985535 Seconds