Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Креатин – колко да трае зареждането?
Около  приема на креатин много неща вече са ясни. Знае се кога и с какво да се приема, изяснена е и дозировката. В хода на работата ми забелязах, че почти винаги се пита колко да продължи зареждащата фаза.
Kое решение е най-правилно?
Креатинът навлиза най-лесно в мускулната клетка, когато тя е тренирана и изтощена. Също така мускулната клетка може да побере определено количество креатин, което обаче трудно се достига от еднократен прием на високи дози след еднократна тренировка. Какво означава това? Хубаво е зареждащата доза да продължава, докато се изредят по два пъти мускулите от тялото ви, като самата зареждаща фаза се дели на две части - първата фаза при първото изреждане на мускулите, а втората фаза - при второто изреждане на мускулните групи.


При първата фаза приемът на креатин е най-голям. През този период запасите от него са най-малки и съответно потенциалът за зареждане е най-голям. През втората фаза вече имаме определен (нов) запас креатин в мускулната клетка, но има още какво да се желае. Тогава дозата малко се намалява, но все пак остава малко по-висока от обичайната. След като приключи и този етап, остава само приемът, който ни осигурява възстановяването на креатина, изчерпан от тренировката, която току-що сме провели. И още нещо - насладата от ефекта на най-силната хранителна добавка, произвеждана досега.
По така предложената схема се избягва грешката една мускулна група да получи по-голям запас от друга. Това се получава, когато зареждате мускулите 5 дни, а изреждате мускулите за 7 дни. Оттам се получава и застой в развитието на слабо заредените мускулни групи. Предлагам ви моята тренировъчна схема за прием на креатин:

ден мускулна група  прием на креатин
1 гърди, бицепс, корем 4 х 5 г
2 почивка 3 x 5 г
 крака 4 х 5 г
4 почивка 3 x 5 г
5 рамене, трицепс 4 х 5 г
6 гръб 4 х 5 г
7 почивка 3 x 5 г
8 гърди, бицепс, корем 3 x 5 г
9 почивка 2 х 5 г
10 крака 3 x 5 г
11 почивка 2 х 5 г
12 рамене, трицепс  3 x 5 г
13 гръб 3 x 5 г
14 почивка 2 х 5 г

Забележка: по-нататък приемът продължава по схема 10 г в тренировъчен ден и 5 г в почивен ден.

Момчил Милев
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.37470197677612 Seconds