Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Креатин - практически съвети
1. Вземайте всяка форма на креатин веднага след тренировка. Дозата от 5-8 г се определя от теглото и това кои мускулни групи сте тренирали - ако това са краката, придържайте се към горната граница на прием.
2. Приемайте кретаина с около 0.5 л хладка вода, разбъркайте го добре и го изпивайте веднага, без да чакате да се утаи. През деня пийте достатъчно вода - 3-4 литра. Желателно е с креатина да вземате и декстроза.
3. Защо вода и декстроза?
Представете си че клетката е гараж, на който вратата е затворена. Тя се отваря само ако нивото инсулин е достатъчно високо. Декстрозата е с висок глицемичен индекс- около 100  единици, и постъпвайки отвън в кръвта, тя информира панкреаса да повиши отделянето на инсулин, а той от своя страна дава команда на мускулната клетка да се отвори. През така отворената „врата" вътре нахлува креатинът. Ако той е под формата на креатин фосфат, той много бързо се свързва с молекула АДФ и осигурява необходимото количество аденозин трифосфат - енергията за мускулното съкращение. От своя страна водата, нахлула в клетката, придава обем и мускулът изглежда по-голям и свеж (това е вътреклетъчна, а не подкожа вода). В отворената клетка навлизат и другите хранителни вещетва от кръвта. Ако сте яли богати на мазнини храни обаче, не комбинирайте въглехидратите с мазнини - така ще избегнете нахлуването на мазнини  в мускулната клетка. И щом като в отворената клетка нахлува всичко, защо да не приемем и така неодбходимите за бързото мускулно възстановяване аминокиселини и протеини ? Така формулата за следтренировъчен прием добива вида креатин+декстроза+вода+аминокиселини и безмастна диета (хранене) преди тренировка.


4. Може ли креатинът да се приеме непосредствено преди тренировка за енергия и мощ? Ключовата за отварянето на клетката декстроза- за да навлезе креатинът, ще повиши първо инсулиновото ниво. Това не е желателно да става преди тренировка. В мускула има известно количество КФ за енргия в първите секунди за извършване на мускулни съкращения. В последствие се включва гликоличният механизъм на енергоосигуряване. При по-продължителни натоварвания аеробният механизъм възстановява загубите на АТФ. За енергия при спортове за издръжливост се използват въглехидратни продукти, доставящи поетапно във времето енергийни източници
И още нещо - креатинът се пие, а водата, навлязла в клетка, при повечето хора намалява еластичността и подвижността на мускула, което пречи на ефективността на тренировката. Ако искате да вземате креатин преди нея, това трябва да стане най-малко 1.5-2 ч преди това.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.25206804275513 Seconds