Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Креатин - разновидности
Креатинът е от най-разпространените хранителни добавки. Най-популярните му видове са:
1. Креатин монохидрат
Минималната му дневна доза е единичен прием от 5 гр. като най-добре е 5 гр. преди и след тренировка. В нетренировъчни дни всеки може да си прецени за себе си, за мен 5 гр. със закуската и 5 гр. заедно с едно от другите основни хранения. Най-добре се усвоява заедно с прости захари. Може да се комбинира с всякакви суплементи като задължително протеин. По време на цикъла трябва да се пие голямо количество вода. Да не се приема кофеин и кофеиносъдържащи напитки и продукти.
Един цикъл с креатин монохидрат продължава средно 50 дена, тъй като рецепторите се запушват и няма голям смисъл от хабене на продукта, след което се прави 1 месец почивка. Креатинът се използва най-често в период на качване, но не и в период на сваляна, тъй като задържа вода и води до подпухване. Други странични ефекти са, че води до диария, увеличава кръвното налягане, мускулни крампи. Част от монохидрата, пирувата и фосфата се превръщат в креатинин, който вреди на бъбреците.

Добавки-промоция


2. Креатин кре-алкалин е буферирана форма на креатина, при която липсват всички негови странични ефекти. Дневната доза варира според теглото, но по 1.5 гр. преди и след тренировка е оптималната доза според мен. Един цикъл с този продукт варира от 1 до 1.5 месеца. Може да се комбинира с всичко и няма проблем при приемането му заедно с кофеин за разлика от монохидрата. Може да се използва при топене на мазнини, тъй като не задържа вода.
3. Креатин етил естер е друга форма на креатина с прибавена естерна група с цел по-голямото усвояване. Дневната доза е около 2 гр. преди и след тренировка. Няма странични ефекти. Става за чистене.
4. Креатин малат е друга форма, която е вече остаряла. Дневната доза е 5 гр. преди (или на закуска) и след тренировка. Страничните ефекти са същите като на монохидрата, но по-слабо изразени. Става за чистене, макар да има лека водна задръжка.
5. Креатинова матрица е съвкупност от няколко вида креатин. Дневната доза е написана на опаковката. Става за чистене, тъй като дори да съдържа креатин монохидрат, количеството е малко.
В крайна сметка: Креатинът и неговите разновидности са суплементи, които могат да се комбинират с всичко и са изключително подходящи за натрупване на маса. Креатин монохидрата е по-остаряла форма и навярно неговите по-нови събратя го превъзхождат.

Автор: Albatrosvarna

Внимание: Статията е от поредицата материали, написани от членове на форума. Използвайте информацията само след сериозно обмисляне и сравняване с други източници.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.33647584915161 Seconds