Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Куркумин
Ако често хапвате индийска храна, подправяте здравето си повече, отколкото навярно подозирате. Куркуминът (който е различен от кимиона, който също е съставка на кърито) се извлича от куркума - подправката, която придава на кърито характерния му жълт цвят и е мощен антиоксидант. Той помага особено за намаляване на уврежданията у пушачите от свободните радикали от канцерогенните вещества в цигарите и отслабва възпалението при ревматизъм.


При някои болни от артрит дори е довел до подобрение, сравнимо с действието на фенилбутазона - нестероидно противовъзпалително лекарство, което се продава само вид рецепта, - без да има неговите неблагоприятни странични ефекти. Освен това потиска действието на определени белтъчини, които могат да предизвикат появата на рак на гърдата, и повишава холестерола в кръвта.
Самата подправка куркума отдавна се използва от индийските лечители в аюрведическата медицина за подобряване на чернодробната функция. Днес мнозина практикуващи алтернативна медицина предписват куркумин на страдащите от често срещаното чернодробно заболяване хепатит С. Куркумата предотвратява също така образуването на тромби, които могат да доведат до инфаркт. Като добавка препоръчителната дневна доза е една до три капсули куркумин по 500 мг, по време на хранене. Много препарати съдържат куркумин и бромелаин - друго противовъзпалително средство. Двете вещества действат най-добре заедно, бромелаинът подобрява абсорбцията на куркумина.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.18712997436523 Seconds