Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Лизин
Лизин, или L-лизин, е основна аминокиселина, което означава, че тя е необходима за здравето на човека, но не може да бъде произведена от тялото. Поради тази причина, лизин, трябва да бъде набавен от храната. Аминокиселините са градивните елементи на протеин. Лизин е важна аминокиселина за правилното развитие, също така играе важна роля в производството на карнитин, на хранителни вещества, отговорни за преобразуване на мастни киселини в енергия и помага за понижаване на холестерола. Лизин помага на тялото да абсорбира и поглъща калций, и играе важна роля за образуването на колаген, вещество важно за костите и съединителната тъкан, включително кожа, сухожилия и хрущялите. Ако има твърде малко лизин в храната, се наблюдават здравни проблеми като камъни в бъбреците, може да се развие умора, гадене, виене на свят, загуба на апетит, възбуда, бавен растеж, анемия и репродуктивни нарушения. Като цяло, вегетарианци и някои спортисти, са изложени на риск  от дефицит на лизин.
Лизин участва, в храни като сладкиши, понички, бисквити, както и зърнените култури. В резултат на това, диета богата на зърнени храни, особено на тези, които съдържат много прости захари, може да доведе до по-нисък прием на лизин.Употреби:
Херпес и херпес зостер
L-лизин може да се използва за лечение на устата, причинени от херпес симплекс вирус, както и херпес зостер, причинени от херпес зостер вируси. Поемането на лизин като добавка може да ускори времето за възстановяване и намалява вероятността от повтарящи се херпесни инфекции.
Остеопороза
L-лизин помага за подобряване на усвояването на калция от храносмилателния тракт и предотвратява загубата на калций в урината. При това, някои учени спекулират, че L-лизин може да помогне за предотвратяване на костната загуба, свързана с остеопороза. В допълнение, лабораторни изследвания показват, че L-лизин в комбинация с L-аргинин (друга аминокиселина) повишава активността на костно изграждане на клетки и подобрява производството на колаген.

Добавки-промоция


Хранителни източници:

Добри източници на лизин, са храни, богати на протеини, включително месо (особено червено месо, свинско месо и домашни птици), сирене (особено пармезан), някои видове риба (например треска и сардини), ядки, яйца, соята (особено тофу, изолиран соев протеин, и обезмазненo соево брашно), семена.
Налични форми:
Лизин е на разположение на таблетки, капсули, кремове, както и течности, и обикновено се продават в L-лизин форма.
Ако вашата диета не съдържа достатъчно лизин, се консулрирайте с вашия лекар за приемането на лизин като добавка. Не използвайте лизин при деца под 2 годиншна възраст, освен ако не е  под лекарско наблюдение.

За деца възраст 2 – 12 г.: Препоръките са 23 мг / кг / ден или 10 мг на килограм телесно тегло дневно.
За възрастен:
Възраст 13 г. и повече: Препоръките са 12 мг / кг / ден.
За възрастни с херпесни вирусни инфекции: За лечение на симптоми, вземете 3000- 9000 мг на ден разделен на няколко дози. За да се предотврати повтарянето на инфекции, вземете 500-1500 мг на ден разделен в дози.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.16536498069763 Seconds