Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Люцерна, чесън, хлорофил и юка
Естествен диуретик
Големият биолог и писател Франк Боуер нарича люцерната "велик лечител". Той открива, че зелените листа на това забележително растение съдържат осем важни ензима. Освен това, във всеки 100г от нея се съдържат 8000 МЕ витамин А и 2000-4000 единици витамин К, който предпазва от кръвотечение и подпомага кръвосъсирването. Добър източник е на витамините В и Е, богата е на калций, магнезий, калий и бета-каротин, съдържа достатъчно витамин D и фосфор, за да осигури здрави зъби и кости у децата.
Като добро разхладително средство и естествен диуретик, люцерната често се използва за лечение на инфекции на пикочните пътища. Освен това се смята, че помага при ревматизъм, подобрява апетита и е приложима за лечеше на стомашни оплаквания и болки при газове. Като добавка се продава на капсули и таблетки -аз препоръчвам 3-6 на ден.
Внимание! За люцерната е известно, че влошава болестта лупус и трябва да се избягва от всички, които страдат от нея или от друго автоимунно заболяване.Чесънът съдържа калий, фосфор, значително количество витамини B и С, калций, белтъчини и някои удивителни здравословни вещества, чиито забележителни качества най-после печелят признанието на традиционната медицина. Той е естествен антибиотик, някога толкова използван в съветската армия, че е станал известен като „руския пеницилин". Вече е известно, че по-понижава холестерола, особено лошия (ЛНП), предпазва от образуването на тромби, от инфаркт и инсулт.
Последните изследвания показват, че една съставка на чесновото масло, наречена диадил сулфид, обезврежда мощни канцерогени и потиска растежа на злокачествените тумори. Освен това чесънът понижава кръвното налягане, прочиства кръвта от излишната глюкоза (кръвната захар наред с холестерола е фактор на атеросклерозата и инфаркта), отпушва бронхите, помага при възпалено гърло и симптоми на грип.
Най-добрият начин за приемане на чесън като добавка е под формата на сурови капсули без мирис. Те не оставят следа в дъха. За да сте още по-сигурни, можете да вземате масло от магданозено семе за освежаване на дъха.
За хлорофила Дж. У. Pan пише в American Journal of Pharmacy, че притежава мощно антибактериално действие. Наред с това той лекува рани, стимулира растежа на нова тъкан и намалява опасността от бактериална зараза.
Като естествен дезодорант той намира приложение в освежителите за въздух, като дезодорант за локална употреба и освежител за дъх. Продава се на таблетки и течни препарати.
Екстрактът от юка идва от един род дървета и храсти от сем. лилиецветни Liliaceae. (Дървото "Джошуа" е юка.) Индианците го използват за много цели и го почитат като растение, носещо им здраве и живот. Д-р Джон У. Йейл, ботаник и биохимик, извлича от него стероида сапонин u използва екстракта под формата на таблетки за лечението на артрит. Тази терапия се оказва безопасна и ефикасна, средната доза е четири таблетки дневно, не се наблюдава дразнене на стомашно-чревния тракт. Таблетките и течният екстракт от юка са нетоксични и се продават в повечето магазини за здравословна храна и витамини. За да намалите възпалението и болката в ставите при артрит и ревматизъм, препоръчвам ви 1 таблетка или капсула или пък 10-30 капки течен екстракт до три пъти дневно.
Внимание! Продължителната употреба може да забави усвояването на мастноразтворимите витамини като A, D, Е и К. Ако вземате юка дълго време, посъветвайте се с лекаря си дали да не вземате добавки на тези витамини.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.17177891731262 Seconds