Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Л-карнитин

Liquid L-carnitine- Explode

Л-карнитинът
е една от най-широкоизвестните и разпространени добавки за отслабване. Познат от много време насам, карнитинът присъства в много продукти за отслабване- като се започне от различни фет бърнъри през различни кремове, капсули и чайове за отслабване, продавани в аптеките и се стигне и до хранителни продукти- като хляб например. Повечето спортисти и хората, които се занимават със спорт знаят за л-карнитина и в какви количества, и как да го използват. Все пък ще направя едно кратко разяснение относно същността и употребата на карнитина.

Л-карнитинът е аминокиселина и ако трябва да сме по-точни витаминоподбна аминокиселина. Тя се произвежда в човешкия организъм и по-специално в черния дроб. Най-големи количества от л-карнитин се съхраняват в скелетната мускулатура и в миокарда. Тук е възможно да възникне въпросът- след като организмът сам произвежда л-карнитин защо е нужно приемането му отвън? Вке пак човешкият организъм произвежда определени количества л-карнитин. На спортуващите и на всички, които се стремят да отслабнат им е нужно доста по-голямо количество. Основната функция на л-карнитина е да транспортира мазнините до митохондриите в , където те се използват като източник на енергия. В тази връзка бих искала да сам съвет на тези, които търсят ефекта на отслабване от л-карнитина- желателно е приемът на л-карнитин да бъде съчетано с физическа активност, за да може всъщност мазнините да изгарят в митохондриите на клетките. Л-карнитинът има и други ефекти върху организма освен да служи като медиатор между клетките и мазнините. Той подпомага дейността на черния дроб, дава енергия и тонус. Но интересът към него е свързан с функцията му да спомага за изгарянето на мазнини, така че в случая се спирам точно на това му действие. 

До преди години основната форма на л-карнитин бяха капсулите. Разбира се, л-карнитин на капсули все още съществува, но с напредването на техниката и науката вече има и течен вариант. Едната разлика между течния вариант и този на капсули е, че течният се усвоява по-бързо. Ако сте си взели капсули ще трябва да ги вземете около 30 даже и 60 минути преди тренировка. Докато течният л-карнитин може да се вземе около 20 до 30 минути преди тренировка. Друга разлика и то доста съществена е, че всъщност  л-карнитинът в капсулите е под формата на тартарат (сол на винената киселина), като всъщност чистият л-карнитин в една таблетка е около 60% . Така че съмненията ви относно избора на вида л-карнитин, който да си купите вече би трябвало да са изчезнали. Относно марката- моят съвет е да си купите L-carnitine liquid на Explode. Цената на технияа продукт е едан от най-ниските и достъпни в страната и за нашите стандарти. Л-карнитинът на Explode  е с приятен вкус и не дразни стомаха. Предлага се в разфасовка от 500мл., което едва ли би ви стигнало за едни месец ако целите редукция на мазнините, но определено по-добра цена и качество от този продукт няма да намерите на българския пазар. Повечето фирми, които предлагат течен л-карнитин го продават на двойно, че даже и тройно го-висока цена за същото количество. Фирмата е помислила и за практичен начин, по който да можете да измервате количеството на течността.  Смятам, че е няма защо да се съмнявате- Liquid L-carnitine на Explode е вашият продукт, ако сте решили да отслабвате. Explode предлага най-доброто качество на най-добрата цена на пазара в момента.

 

Автор: Йоана Лазова(Yoanka)

Внимание: Статията е от поредицата материали, написани от членове на форума, участващи в конкурс с награден фонд. Използвайте информацията само след сериозно обмисляне и сравняване с други източници. 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.68483090400696 Seconds