Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Explode Мъжки потник
Explode Мъжки потник
15.00 BGL
Купи

Gold Matrix Gainer
Gold Matrix Gainer
38.00 BGL
Купи

Snail Soap
Snail Soap
1.80 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Explode Silver Pro 5 кг
Explode Silver Pro 5 кг
278.00 BGL
Купи
3 вида Л-карнитин
3 вида Л-карнитин
55.00 BGL
43.00 BGL
Спестявате: 12.00 BGL
Купи
CGT
CGT
12.00 BGL
Купи
Мая
Известна е като чудото на природата в областта на храненето и славата й е напълно заслужена. Маята е отличен източник на белтъчини и великолепен - на витамини от групата B. Тя е един от най-богатите източници на органично желязо и златна мина на минерали, микроелементи и аминокиселини. Известно е, че понижава холестерола (в съчетание с лецитин), лекува подагра и облекчава болки и оплаквания при неврит.


Има няколко вида мая:


Бирена (от хмел), наричана още хранителна.
Торула - расте върху дървесинната каша, използвана в производството на хартия. Получава се и от тъмна меласа.
Суроватка - страничен продукт при производството на мляко и сирене. С най-добър вкус и най-силна от несъдържащите дрожди продукти.
Течна - типична за Швейцария и Германия, получава се от билки, меден малц и портокали или грейпфрут.

Избягвайте живата култура на мая за хляб! Живите дрожди изчерпват витамините от групата в червата и ограбват всички витамини в организма. в специалните препарати клетките са убити с висока температура и вече не причиняват такава вреда.
Маята съдържа всички основни витамини от групата B (освен B12, който може да бъде специално култивиран), шестнадесет аминокиселини, четиринадесет или повече минерали и седемнадесет витамина (освен А, Е и С). Може да се смята за пълноценна храна.
Тъй като за разлика от другите белтъчни храни съдържа много фосфор, препоръчително е към нея в диетата да се добавя калций. Макар че действа съвместно с него, фосфорът може да го изчерпи от организма и да доведе до недостиг. Решението е просто: повишете приема си на калций (калциевият лактат се усвоява добре от тялото). За да бъде маята най-ефикасна, с нея трябва да се вземат витамини от групата B. Заедно те действат като същинска електроцентрала.
Маята може да се прибави към течност, сок или вода и да се взема между храненията. Много хора, когато се почувстват изморени, вземат една или повече таблетки с течност и само след няколко минути усещат как енергията им се връща и ефектът се задържа поне няколко часа. Маята може да се използва и като диетично средство. Разбъркайте я в течност и изпийте точно преди ядене. Тя ще притъпи силния ви апетит и ще би спести много калории.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.16587615013123 Seconds