Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Мая
Известна е като чудото на природата в областта на храненето и славата й е напълно заслужена. Маята е отличен източник на белтъчини и великолепен - на витамини от групата B. Тя е един от най-богатите източници на органично желязо и златна мина на минерали, микроелементи и аминокиселини. Известно е, че понижава холестерола (в съчетание с лецитин), лекува подагра и облекчава болки и оплаквания при неврит.


Има няколко вида мая:


Бирена (от хмел), наричана още хранителна.
Торула - расте върху дървесинната каша, използвана в производството на хартия. Получава се и от тъмна меласа.
Суроватка - страничен продукт при производството на мляко и сирене. С най-добър вкус и най-силна от несъдържащите дрожди продукти.
Течна - типична за Швейцария и Германия, получава се от билки, меден малц и портокали или грейпфрут.

Избягвайте живата култура на мая за хляб! Живите дрожди изчерпват витамините от групата в червата и ограбват всички витамини в организма. в специалните препарати клетките са убити с висока температура и вече не причиняват такава вреда.
Маята съдържа всички основни витамини от групата B (освен B12, който може да бъде специално култивиран), шестнадесет аминокиселини, четиринадесет или повече минерали и седемнадесет витамина (освен А, Е и С). Може да се смята за пълноценна храна.
Тъй като за разлика от другите белтъчни храни съдържа много фосфор, препоръчително е към нея в диетата да се добавя калций. Макар че действа съвместно с него, фосфорът може да го изчерпи от организма и да доведе до недостиг. Решението е просто: повишете приема си на калций (калциевият лактат се усвоява добре от тялото). За да бъде маята най-ефикасна, с нея трябва да се вземат витамини от групата B. Заедно те действат като същинска електроцентрала.
Маята може да се прибави към течност, сок или вода и да се взема между храненията. Много хора, когато се почувстват изморени, вземат една или повече таблетки с течност и само след няколко минути усещат как енергията им се връща и ефектът се задържа поне няколко часа. Маята може да се използва и като диетично средство. Разбъркайте я в течност и изпийте точно преди ядене. Тя ще притъпи силния ви апетит и ще би спести много калории.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.18892407417297 Seconds