Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Мелатонин
Този хормон антиоксидант се произвежда от епифизата в мозъка по време на сън и се грижи за поддържането на естествените биоритми на тялото. Тъй като той контролира вътрешния часовник (цикъла сън-бодърстване), установил съм, че помага при рязка смяна на часовите пояси, както и при безсъние.
Нивото на мелатонина се понижава с възрастта. Добавките може да забавят стареенето, особено като предотвратяват увреждането на мозъчните клетки чрез окисление (което причинява най-различни заболявания, включително болестта на Алцхаймер). Мелатонинът намалява честотата на клъстеровите главоболия и укрепва имунната система, като задейства клетките за борба с рака, които спират разпространението на злокачествените образувания.Съвети за храната и добавките: Мелатонинът се съдържа в храни като доматите, ето защо, макар да е хормон, може да се продава като добавка, а не като лекарство. За да избегнете проблемите при смяна на часовите пояси, препоръчвам би доза от 13 мг (таблетка за смучене), половин час преди да заспите след пристигането си. Ако вземате таблетки или капсули, които не са с бързо действие, препоръчвам 13 мг час и половина преди лягане. При безсъние вземайте 15 мг преди лягане. (Започнете с 1 мг и увеличете дозата, ако е нужно. Не надвишавайте 5 мг.) Като добавка за борба със стареенето препоръчвам 0,5-1 мг таблетка за смучене, преди лягане.

Внимание! От мелатонина може много да ви се доспи, затова го вземайте преди лягане. След вземането му не шофирайте и не работете с тежки машини. Ако вземате каквито и да е лекарства, страдате от сериозно заболяване, очаквате дете или кърмите, имате диабет, нарушено хормонално равновесие поради друго заболяване, намирате се в менопаузата или сте на хормонозаместителна терапия, не бива да вземате мелатонин, без да сте се посъветвали с лекаря си. Тъй като той може да стимулира силно имунната функция, страдащите от автоимунни заболявания и вземащите имуносупресори не бива да вземат мелатонин!
Ърл Миндъл
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.15920114517212 Seconds