Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Минерали - селен и цинк
Всички минерали са антиоксиданти, но за разлика от някои витамини, никой от тях не може да се произвежда в организма и всички трябва да се получават от храната. Значимостта на наличието им в тялото в подходящото количество е неизмерима, защото витамините не могат да действат, дори не могат да се усвоят без помощта на минералите. Главните минерали, които неутрализират свободните радикали, са селенът и цинкът.
 


СЕЛЕН. Действа синергично с витамин Е, т. е. взаимно усилват ефекта си. Важно средство за предпазване от рак, особено от увреждане в резултат на радиация или на химически канцерогени. Стимулира силната реакция на антителата срещу инфекцията, предпазва от образуването на тромби, които могат да причинят инсулт, отслабва болката и сковаността при артрит. Носи му се славата, че повишава мъжкото либидо.
Съвети за храната и добавките: Ако богатите (по принцип) на селен храни са отглеждани върху бедна на селен почва, няма да получавате достатъчно от този минерал от храната.
Освен богатите на селен храни, препоръчвам ви да взимате селенова добавка - между 100 и 200 мкг дневно, като предпазна мярка срещу болести.

ЦИНК. Мощно средство против настинка. Укрепва имунната система и засилва Т-клетките, които се борят с инфекциите, особено при възрастните хора. Забавя загубата на зрението при макуларна дегенерация и предпазва простатата от увеличение и дори от рак.
Съвети за храната и добавките: Нуждаете се от повече цинк, ако вземате големи количества в В6. Същото важи и ако пиете алкохол или страдате от диабет.
Мъжете, които имат проблеми с простатата - а и които нямат - би било добре да поддържат високо нивото на цинка.
Наблюдавал съм успешно лечение на импотентност с добавки на В6 и цинк.
На възрастните хора, които се безпокоят от настъпване на старческо слабоумие, може да помогнат добавки на цинк и манган.
Ако се притеснявате заради нередовен месечен цикъл, опитайте да го регулирате с цинкови добавки, преди да прибегнете до хормонална терапия.
Нивото на цинка може да спадне при диария или при поемане на много фибри.
Помнете, че ако вземате добавки на цинк, ще имате повишена нужда от витамин А. (Цинкът действа най-добре заедно с витамин А, калций и фосфор.)
Ако вземате добавки и на желязо, и на цинк, вземайте ги по различно време, защото си пречат взаимно.
ВНИМАНИЕ! Макар че цинкът укрепва имунната система, дози над 150 мг дневно могат да потиснат имунната реакция.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.18427705764771 Seconds