Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Мускулна маса с Ванадил?

Ванадил ( V4+ ) сулфат ( VOSO4.5H2O ) и приложението му

 Ванадил ( V4+ ) сулфатът  представлява синьо кристално вещество и името му идва от това, че един атом на химичния елемент  ванадий координира един атом  на  химичния елемент кислород и комбинацията се нарича ванадилов катион.  Високият заряд 4+ на ванадия е причина той да не може да съществува при нормални условия като ванадиев катион,  но дори и тогава съединенията на ванадия в четвърта степен на окисление са нестабилни и той може да се превърне в  V5+  и/или ( в зависимост от условията ) V3+, които са токсични.  Физиологически активен по отношение на инсулина е само ванадий ( V4+ ),  но необходимата дневната необходимост от него не е установена. Чистият ванадий ( V4+ ) в случая е 1/5 от общата маса на ванадил ( V4+ ) сулфата.  Препоръчва се прием от 7,5 мг ванадил сулфат дневно.  Тази доза е сравнително висока заради слабата му резорбция .

Ролята му в организма се свързва с проявяване на инсулин подобен ефект –“инсулинова помпа” по отношение на въглехидратите в мускулните клетки и черния дроб. Така той подпомага отлагането им като гликоген и не дава възможност те да се превърнат и отложат като мазнини. Това естествено зависи от тяхното количество и вид. Комбинирането му с хром пиколинат, действащ в по-ранен етап в глюкозния транспорт, би подобрило бързо действието на инсулина.

  

В комбинация двата елемента биха помогнали следтренировъчният въглехидратно-протеинен прием да реализира по-силен анаболен ефект в тренираните мускули, които са обеднели на гликоген. Винаги, когато се използва инсулина като анаболен фактор, той трябва да действа в организма максимално бързо, за да не отлага мазнини и продължително да инхибира ензима липаза - отговорен за мобилизирането на последните от съответните мастни депа при наличие на съответните за това фактори. Към тази комбинация може да се прибави и аминокиселината таурин, която има подобен на ванадил сулфата ефект. Стандартна комбинация е 7,5 мг ванадил сулфат, 200 мкг хром пиколинат и 1 г таурин. Ако използващият не е наясно как ще му се отрази тази комбинация и колко глюкоза трябва да прибави, то той може да добави хидриксицитрична киселина. Естестествено, че креатинът и глутаминът са желани в този “коктейл”, за да засилят още анаболизма. Не е нужно да се прибавят BCAAs, защото те са по-скоро антикетогенни и по-лесно се окисляват и изгарят за енергия, което ги прави удобни за употреба преди тренировка.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.23394989967346 Seconds