Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Мускулни минерали
Има ли нещо, което би трябвало да приемате или ядете по време на тренировка, за да подобрите изпълнението си и да увеличите устойчивостта си на мускулната умора? Първите хранителни елементи, които тялото губи по време на интензивна тренировка, са минералите . Всяко мускулно свиване включва активиране на йонни канали, наречени йонни помпи, като например калция и натрия, и се наблюдава сериозен спад в нивото на тези елементи заради загубата им чрез потта и урината. Приемането на мултиминерален суплемент може да ви помогне да намалите тази загуба; и все пак продължителното усилено трениране често изчерпва минералния запас на организма, причинявайки такива неблагоприятни ефекти като мускулни крампи, тотално изтощение и загуба на сила.Първите минерали, които се изчерпват, са калций , магнезий и фосфор. Последният споменат играе особено важна роля в многобройни метаболитни действия. Фосфатите участват в множество процеси, които активират ензимите, в строежа на клетъчната мембрана, във въвеждането в пътя креатин-фосфокреатин и в производството на енергийни молекули. При толкова висока метаболитна нужда от фосфат неговото изчерпване по време на упражнение може да стане доста бързо, а загубата му може да доведе до сериозен спад в постиженията.

Добавки - минерали


Скорошни научни изследвания в университета в Мисури, Колумбия откриха съществен спад на фосфатни йони в скелетните мускули по време на интензивни съкращения. Загубата била особено голяма в бързо-свиващите се фибри - до 60-70% за 30 минути.
Изследователите заключили, че приемът на фосфата като суплемент може да помогне на мускула да задържи постоянно фосфатно ниво. С други думи, приемането на фосфат преди или по време на тренировка (и особено при тренировка за издръжливост) може да запази мускулната сила и да увеличи шансовете за устояване на изтощението.
Така че приемайте мултиминерална таблетка и допълнително калций (1000 милиграма) и магнезий (300 милиграма) преди или по време на продължителни упражнения. Вземете също и малко фосфат преди или по време на тренировка.
Между другото, фосфорът е пропуснат в много храни и в някои видове сода, така че не е включен в състава и на повечето мултиминерални суплементи и електролитни напитки. Соевият лецитин, емулгатор в шоколада, е много богат на фосфат, както и някои протеинови десерти и шейкове. Соевият лецитин може да се намери също и във формата на гранули или течност в магазините за спортни храни.
- Ори Хофмеклер, сп. Iron Mаn
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.22358012199402 Seconds