Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Омега-3 и Рак на простата

Учените не престават да ни изумяват. Постоянно ни поднасят информация как една храна или добавка се е превърнала в най-вредната или пък съответно в най-полезната. Примери много – яйцата, солта и т.н. Сега на дневен ред са Омега-3. След като години на ред бяхме убеждавани в тяхната полза ( намаляват кръвосъсирването, предпазват сърцето от сърдечен удар, разширяват кръвоносните съдове, съдействат за намаляване на кръвното налягане, подтискат възпаленията, съдействат за премахване на депресията, намаляват нивата на триглицеридите в кръвта ) и от рекламите ни заливаха продукти от които можем да си ги набавим се оказва че Омега-3 са полезни за нежния пол , но могат да бъдат опасни за мъжете.

 

Причината: Открита е връзка между Омега-3 и рак на простатата.

Досега учените залагаха на точно обратната теза: тези мастни киселини помагат срещу прогресирането на рака.

Откритие за връзката рак на простатата - прием на Омега-3 е направено при изследване на учени от Центъра за изследване на рака "Фред Хънчинсън" в Сиатъл, САЩ.

Учените изследвали 19 хил. мъже на възраст над 55 години, които са участвали в тестване на противораковите свойства на препарата финастерид, продължило седем години.

Мъжете вземали и мастни киселини, за да се проследи връзката между двата фактора.

Анализът показал, че тези, в чиято кръв са регистрирани най-високи равнища на мастни киселини от типа Омега-3, са застрашени два пъти и половина повече от агресивна форма на рак на простатата.

 

Предизвиква учудване факта че мъжете, чиято кръв съдържала високи нива на нездравословни трансмазнини, свързани с редица възпалителни процеси, боледували с 50% по-малко от рак.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.19722700119019 Seconds