Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Опасни билки
Следващите растения могат да бъдат опасни за здравето и не бива да се включат в чайове или да се използват по друг начин поради потенциалната им токсичност. Внимание: Тъй като много билки имат повече от едно наименуване, в курсив е посочено латинското.
Арника (Arnica montana). Арниката помага за лечение на натъртвания, травми и болки. Безопасно е да се използва като хомеопатично лекарство за смучене (то съдържа изключително малко количество активна съставка в мънички хапченца) или като готов мехлем за външно приложение. Арниката дразни и може да причини остър токсичен гастроентерит, рязка мускулна слабост, нервни нарушения и смърт.
Беладона (Atropa belladonna). Отровна. Съдържа токсични алкалоиди.
Червено кучешко грозде, Разводник (Solatium dulcamara). Отровно.
Сангвинария (Sanguinaris canadensis). Освен всичко останало съдържа отровния алкалоид сангвинарин.
Зановец (Cytisus scoparius). Съдържа токсичния спартеин и други вредни алкалоиди.
Конски кестен (Aesculus hippocastanum). Отровно растение, което съдържа токсичното вещество кумарин.
Блатен аир (Acorus calamus). Маслото от блатен аир е канцероген.
Хелиотроп (Heliotropium europaenum). Това растение е отровно и съдържа алкалоиди, които могат да увредят черния дроб.
Бучиниш (Conium maculatum). Съдържа отровни алкалоиди.
Блен, Попадийка (Hyoscyannis niger). Отровен. Съдържа опасни токсични алкалоиди.
Ялапа (Exagoniun purga). Пълзящо мексиканско растение, познато под различни имена, което може да бъде много опасно. То е мощно очистително и силното му пургативно действие може да бъде животозастрашаващо.
Татул (Datura stramonium). Отровно растение, което съдържа строфин, хиосциамин и скополамин - забранени (основателно) от закона вещества.
Лобелия (Lobelia inflata). Отровно растение, което често неразумно се използва за предизвикване на повръщане. Прекомерна доза от листата или плода му могат да причинят силно повръщане, изпотяване, парализа, ускорен, но слаб пулс и нерядко завършва с колапс, кома и смърт.
Мандрагора (Mandragora officinarum). Отровен наркотик, подобен на беладоната.
Подофилум (Podophylhtm pelatum). Отровно растение със сложени токсични съставки.
Жълт имел, Вискум (Viscum flavescens). Съдържа токсични амини. Смятайте го за отровен.
Форадендрол (Phoradendron juniperimun). Не е сигурно дали е отровен, но за него е известно твърде малко и не би било разумно да се употребява за друго освен за коледна украса.
Бял имел (Viscum album). Съдържа токсични амини и се смята за отровен.
Грамофонче (Ipomea purpurea).
Семената на това растение съдържат амиди на лизергиновата киселина, но много по-слаби от LSD. Ако някой смята да се „изстреля към небето" с тях, добре е да знае, че го очакват неприятни и може би опасни изненади, тъй като семената съдържат и много нездравословен клей с пургативно действие.
Зимзелен едър, Зимзелен дребен (Vinca major, Vinca minor). Дръжте ги далеч от градината си и от организма си. Съдържат токсични алкалоиди, които могат да имат неблагоприятен неврологичен ефект и да увредят черния дроб и бъбреците.
Сасафрас (Sassafras albidum). Твърди се че “прочиства кръвта”, но е канцерогенен и може да увреди черния дроб.
Чашкодрен (европейски) (Euonymus europaeus). Много агресивен пургатив.
Кумаруна (Dipteryx odorata, Coumaruna odorata, Dipteryx oppositifolia, Coumaruna oppositifolia). Активната съставка на тези семена е кумаринът, който бе забранен от управлението по храните и лекарствата за продажба като храна и като добавка, след като се установи, че уврежда сериозно черния дроб, забавя растежа и води до атрофия на тестисите при лабораторни животни.
Калина (Euonymus atropurpureus). Често се използва като разхлабително, но отровните му свойства не са напълно изучени, затова е най-добре да не рискувате и да стоите далеч от него.
Дъбравник (Eupatorium rugosum, Е. ogeratoides, E. urticaefolium) Това отровно растение съдържа токсичен ненаситен алкохол . Той причинява “треска” при домашните животни и може да причини заболяване на хората, употребявали мляко, масло и евентуално месо от такива животни.
Пелин (Artemisia absinthium). Пелиновото масло е силна наркотична отрова. Използва се за ароматизиране на ликьор - абсент, който вече е забранен в Америка, тъй като уврежда нервната система.
Йохимбе (Corynanthe yohimbl, Pausinystalia yobimbe). Това растение не е подходящо за играчка. Съдържа токсичния алкалоид йохимбин.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.22781991958618 Seconds