Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Претрениране и Глутамин

Синдрома на претрениране се характеризира с липса на енергия, хронични болки в мускулите, и липса на мотивация. Той се появява, когато времето за регенериране е недостатъчно между сериите. С прекалено трениране вие отнемате от тялото си повече глутамин от колкото то може после да възстанови. Тези негативни ефекти се натрупват. След като нивото на глутамин в тялото ви намалява, най-накрая ще се стигне до катаболно състояние. Недостигът може още да се увеличи, защото при тренировка тялото отделя кортизол.

 

Добавките от глутамин могат да преобърнат този процес на намаляване на мускулната маса свързан с прекалени тренировки. В действителност, в болниците се използва глутамин за лекуване на болни от различни оплаквания, от хора с изгаряния до хора нуждаещи се от операция. Лекарите го използват, защото той намалява загубата на свободни аминокиселини и азот до минимум.
Този ефект прави глутамина антикатаболик. Стресът свързан с висока интензивност на тренировките не е много по различен от стреса, който тялото ви преживява при изгаряния или операция. Следователно, трябва да вземете глутамина в предвид. Допълнителния глутамин може да спести вътремускулния глутамин, да засили имунната система и да помогне при поддържане нивото на глутамин в плазмата.

Експертите са съгласни. За атлетите които практикуват аеробно и анаеробни трениране глутамин е най-важна аминокиселинна добавка. Глутамин съществува под формата на капсули и прах. Имайте в предвид, че разклонените амино киселини могат да помогнат в поддържането на високо ниво на глутамин след тренировка. ВСАА се считат за важен източник на азот за синтез на глутамин в мускулите.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.62894296646118 Seconds