Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Проантоцианидини и антоцианидини
Проантоцианидини и антоцианидини (известни още като олигомерни проантоцианидини). Тези флавоноиди (или по-точно „флавонали") са мощни защитници на съдовата система и притежават удивителната способност да свързват и укрепват многото видове колаген в организма особено в меките тъкани, сухожилията, ставните връзки и костите.
 

По този начин те подпомагат доброто оросяване на всички жлези и органи (а това е от решаващо значение за предпазването и лечението на болестите), лекуват проблеми, свързани с крехкостта на капилярите (синини, разширени вени, хемороиди) и спомагат много за предпазването от остеопороза. Освен това са благотворни за спортистите и маниаците на тема фитнес, защото са водоразтворими, т.е. неутрализират свободните радикали в тъканните течности, появили се в резултат на тежките тренировки.

Съвети за храната и добавките:
Проантоцианидини и антоцианидини се извличат най-вече от гроздовите семки и боровата кора.
Пикногенол - абсолютно естествена субстанция, открита през 16-ти век. – един от малкото антиоксиданти, преодолява краво мозъчната бариера и предпазва мозъка и нервната тъкан от окисление, се е превърнал в синоним на ползата от боровата кора, макар че всъщност е търговското име на патентован процес за извличане на флавоноиди и други вещества от кората и 50-60% от него са проантоцианидини. Тези флавоноиди се намират и в други плодове и зеленчуци, но тъй като кората, дръжките, листата и люспите не са любимата храна на повечето хора, обикновено се изхвърлят. За щастие, има и добавки. Аз препоръчвам до три таблетки по 30-100 мг проантоцианидини дневно, между храненията. За предпочитане са таблетките с екстракт от гроздови семки и люспи. (Вземайте по-малката доза, освен ако не сте над шестдесет и пет годишни или ако имунната Ви система не е отслабена.)
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.19975900650024 Seconds