Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Протеин. Кой е най-добър?
 

СУРОВАТКА - WHEY PROTEIN

Концентратът от суроватка все още е най-популярният протеинов суплемент. С високите нива на глутамин и аминокиселини с разклонена верига той има идеален аминокиселинен профил. Като „бърз" протеин суроватката е идеално пригодена за след тренировка, когато синтезът на протеин е критичен. Суроватката съдържа уникални елементи, които не се намират в нито един друг източник. Елементите като: гликомакропептидите (GMP), лактоферинът, имуноглобулините и biovin serum albumin (BSA) са част от разнообразни здравни преимущества, включително усилване на имунната система.

В добавка към широко разпространения суроватъчен концентрат, суроватката съществува още и под формата на изолати и хидролизати. Изолатите са по-чиста и по-скъпа версия (по-малко мазнини и лактоза). Това обаче често се прави с цената на ценни частици, така че в известен смисъл, употребата на изолати си има цена. Хидролизатите отнемат суроватката и разграждат някои от no-големите протеинови вериги на по-малки вериги и пептиди. Това прави хидролизатите по-храносмилаеми и усвояеми. Идеалният протеин трябва да съдържа и трите форми на суроватка


 

КАЗЕИН
За разлика от суроватката казеинът е „бавен" протеин. Вместо да се усвои бързо, казеинът се храносмила бавно и осигурява постоянен приток на аминокиселини в тялото. Като резултат, докато суроватката е по-добрият избор при запалването на протеиновия синтез, то казеинът е по-добър със способността си да предпазва от катаболизъм (мускулно разграждане). В едно проучване, при сравняването на казеин със суроватка, учените установили, че поради антикатаболичната природа на казеина, хората почувствали по-голяма сила и увеличена чиста маса. Докато сте на диета или натрупвате, казеинът Ви осигурява стабилна хранителна опора, особено в комбинация със суроватка. Накрая, казеинът може да стимулира освобождаването на СКК (холецистокинин) - хормон, използван при храносмилането и потискането на апетита. В зависимост от използваните количества, казеинът може да се окаже от полза за човека на диета, а дори и за качващия маса.

СОЕВ ПРОТЕИН
За разлика от по-лошите соеви протеини от миналото, днешният соев протеин има пълен аминокиселинен профил (включително най-високите нива на аргинин) и дава идеален резултат от 1.0 по отношение на храносмилаемостта според проверената протеинова усвояемост на аминокиселината (PDCAA score) - най-точната мярка за протеините. Също така тестовете, проведени върху спортисти, потвърждават, че приемът на соев протеин дава като резултат увеличаването на чистата телесна маса, намаляване на телесните мазнини и увеличена издръжливост на умора. По отношение на сърдечно-съдовата здравна картина и на изгарянето на мазнините соята може да е най-добрият протеин. Ролята на соята при намаляването на холестерола в човешкото тяло е твърдо доказана. Соевият протеин може също така да увеличи ендогенната продукция на хормона ,стимулиращ щитовидната Жлеза (TSH) и на тироксин, което може да ускори метаболизма на тялото за увеличено изгаряне на мазнини. Когато се опитвате да сте на диета, соята може да бъде най-добрият протеин за Вас. А по отношение на докладите, които показват, че соята може да бъде вредна за бодибилдърите, соята, досега не е показала, че увеличава нивата на естроген при мъжете. В едно проучване на Тексаския Университет, нивата на естрогена и на тестостерона останали същите при мъжете. Това, което трябва да се отбележи, обаче е, че дехидротестостеронът (DHT), метаболит на тестостерона, е паднал с 13%. Доказателствата сочат, че соевите изофлавони инхибират превръщането на тестостерон в DHT, което се свързва с уголемяването на простатата и мъжкото оплешивяване.

ЯЙЧЕН ПРОТЕИН
По някои протеинови показатели яйцата показват по-високи резултати от другите протеини, дори от суроватката. Яйцата също така нямат лактоза, което ги прави идеални за спортисти с непоносимост към лактоза. Протеинът от яйчен белтък типично съдържа най-високите нива на аланин, цистин и метионин. Още повече, като се погледне грам по грам, яйчният протеин има повече BCAA от всеки друг протеинов източник. Това, което прави протеинът от яйчен белтък уникален, е способността му да модулира освобождаването на аминокиселини. Чрез специален смилателен инхибиторен (GI) пептид яйчният протеин може да спомогне за отлагането на стомашното изпразване и по този начин да спомогне за задържане на потока от аминокиселини. Накратко, яйчният протеин е висококачествен, ценен многоцелеви протеинов продукт.

 Млечно-яйчен - съчетаващ преимуществата на  горните два.


КУПИ ПРОТЕИН СЕГА 

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.19080901145935 Seconds