Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Explode L-Glutamine
Explode L-Glutamine
19.00 BGL
Купи

Тениска Explode (с бродерия)
Тениска Explode (с бродерия)
20.00 BGL
Купи

Amino Caps
Amino Caps
45.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Тениска EXPLODE 2013 - сива
Тениска EXPLODE 2013 - сива
15.00 BGL
Купи
BCAA Amino Powder
BCAA Amino Powder
19.00 BGL
Купи
Хеликс Флекси
Хеликс Флекси
18.70 BGL
Купи
Протеин. Кой е най-добър?
 

СУРОВАТКА - WHEY PROTEIN

Концентратът от суроватка все още е най-популярният протеинов суплемент. С високите нива на глутамин и аминокиселини с разклонена верига той има идеален аминокиселинен профил. Като „бърз" протеин суроватката е идеално пригодена за след тренировка, когато синтезът на протеин е критичен. Суроватката съдържа уникални елементи, които не се намират в нито един друг източник. Елементите като: гликомакропептидите (GMP), лактоферинът, имуноглобулините и biovin serum albumin (BSA) са част от разнообразни здравни преимущества, включително усилване на имунната система.

В добавка към широко разпространения суроватъчен концентрат, суроватката съществува още и под формата на изолати и хидролизати. Изолатите са по-чиста и по-скъпа версия (по-малко мазнини и лактоза). Това обаче често се прави с цената на ценни частици, така че в известен смисъл, употребата на изолати си има цена. Хидролизатите отнемат суроватката и разграждат някои от no-големите протеинови вериги на по-малки вериги и пептиди. Това прави хидролизатите по-храносмилаеми и усвояеми. Идеалният протеин трябва да съдържа и трите форми на суроватка


 

КАЗЕИН
За разлика от суроватката казеинът е „бавен" протеин. Вместо да се усвои бързо, казеинът се храносмила бавно и осигурява постоянен приток на аминокиселини в тялото. Като резултат, докато суроватката е по-добрият избор при запалването на протеиновия синтез, то казеинът е по-добър със способността си да предпазва от катаболизъм (мускулно разграждане). В едно проучване, при сравняването на казеин със суроватка, учените установили, че поради антикатаболичната природа на казеина, хората почувствали по-голяма сила и увеличена чиста маса. Докато сте на диета или натрупвате, казеинът Ви осигурява стабилна хранителна опора, особено в комбинация със суроватка. Накрая, казеинът може да стимулира освобождаването на СКК (холецистокинин) - хормон, използван при храносмилането и потискането на апетита. В зависимост от използваните количества, казеинът може да се окаже от полза за човека на диета, а дори и за качващия маса.

СОЕВ ПРОТЕИН
За разлика от по-лошите соеви протеини от миналото, днешният соев протеин има пълен аминокиселинен профил (включително най-високите нива на аргинин) и дава идеален резултат от 1.0 по отношение на храносмилаемостта според проверената протеинова усвояемост на аминокиселината (PDCAA score) - най-точната мярка за протеините. Също така тестовете, проведени върху спортисти, потвърждават, че приемът на соев протеин дава като резултат увеличаването на чистата телесна маса, намаляване на телесните мазнини и увеличена издръжливост на умора. По отношение на сърдечно-съдовата здравна картина и на изгарянето на мазнините соята може да е най-добрият протеин. Ролята на соята при намаляването на холестерола в човешкото тяло е твърдо доказана. Соевият протеин може също така да увеличи ендогенната продукция на хормона ,стимулиращ щитовидната Жлеза (TSH) и на тироксин, което може да ускори метаболизма на тялото за увеличено изгаряне на мазнини. Когато се опитвате да сте на диета, соята може да бъде най-добрият протеин за Вас. А по отношение на докладите, които показват, че соята може да бъде вредна за бодибилдърите, соята, досега не е показала, че увеличава нивата на естроген при мъжете. В едно проучване на Тексаския Университет, нивата на естрогена и на тестостерона останали същите при мъжете. Това, което трябва да се отбележи, обаче е, че дехидротестостеронът (DHT), метаболит на тестостерона, е паднал с 13%. Доказателствата сочат, че соевите изофлавони инхибират превръщането на тестостерон в DHT, което се свързва с уголемяването на простатата и мъжкото оплешивяване.

ЯЙЧЕН ПРОТЕИН
По някои протеинови показатели яйцата показват по-високи резултати от другите протеини, дори от суроватката. Яйцата също така нямат лактоза, което ги прави идеални за спортисти с непоносимост към лактоза. Протеинът от яйчен белтък типично съдържа най-високите нива на аланин, цистин и метионин. Още повече, като се погледне грам по грам, яйчният протеин има повече BCAA от всеки друг протеинов източник. Това, което прави протеинът от яйчен белтък уникален, е способността му да модулира освобождаването на аминокиселини. Чрез специален смилателен инхибиторен (GI) пептид яйчният протеин може да спомогне за отлагането на стомашното изпразване и по този начин да спомогне за задържане на потока от аминокиселини. Накратко, яйчният протеин е висококачествен, ценен многоцелеви протеинов продукт.

 Млечно-яйчен - съчетаващ преимуществата на  горните два.


КУПИ ПРОТЕИН СЕГА 

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.17222499847412 Seconds