Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Протеин - значение
Значението на протеин и съдържащите се в него аминокиселини
Повишено отделяне на инсулин
Един от най-изненадващите факти, свързани със значението на диетата, се състои в това, че протеинът е най-тясно свързан с анаболния механизъм. Всъщност, именно поемането на протеин по определено предписание, а не просто енергията /калориите/ е, изглежда, главният стимул за мускулния растеж, по думите на Willard, D. and Rivers, J. “Need for indispensable amino acids: the concept of the anabolic drive.” Diabetes/Metabolism Reviews 5:191-211, 1989.). Най-добре е проучено засиленото отделянето на инсулин при диетите, богати на протеин.Това е от значение поради факта, че отделянето на инсулин се счита за най-важният фактор, свързан с анаболния ефект на диетичното приемане на храна. Инсулинът е най-важният анаболен хормон.
Освен това, изследванията показват, че се получава синергичен ефект, когато протеините се консумират заедно с въглехидрати. Това най-силно блокира поддръжниците на теорията за разделно поемане на протеин и въглехидрати! Влиянието на тези две хранителни вещества се съчетава и в резултат на това отделянето на инсулин се удвоява.

Добавки-промоция

Стимул за отделяне на растежния фактор-1

Освен това, като увеличаваме приема на протеин, се увеличава и отделянето на растежния фактор-1 , познат също под наименованието соматомедин С, хормон който до голяма степен опосредства действието на растежния хормон. Връзката на растежния фактор-1 с растежния хормон (РХ ) се състои във факта, че РХ активира синтеза на растежния фактор-1 в черния дроб.
Стимулира синтеза на тироид-стимулиращия хормон
Вкарването на големи количества протеин в организма може да предизвика отделянето на хормона Т3. След като е била широко разпространена идеята, че този фактор увеличава отделянето на Тироид 3 над нормата, в повечето по-ранни изследвания, хормонът Т3 се определя като катаболно вещество. Последните изследвания обаче, доказват, че той, сам по себе си, не е непременно нито анаболно нито катаболно вещество. Ключът към правилната теория ще бъде намерен, когато се установи каква е правилната комбинация за секреция на определени нива на Т3. Счита се, че ниските нива са анаболни, а високите нива на секреция предизвикват катаболен ефект.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.18728113174438 Seconds