Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Тениска Explode (с бродерия)
Тениска Explode (с бродерия)
20.00 BGL
Купи

Arginine Matrix
Arginine Matrix
23.00 BGL
Купи

3Bul.Us
3Bul.Us
30.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Creatine Monohydrate Pure
Creatine Monohydrate Pure
11.00 BGL
Купи
Регенериращ гел Мукофикс
Регенериращ гел Мукофикс
12.00 BGL
Купи
Боралин- 8
Боралин- 8
28.80 BGL
Купи
Суплементен цикъл за маса

Препарати:
гейнер, креатин монохидрат, глутамин, аргинин

Всеки билдер - без значение дали се състезава или не, си има официален „основен период". В него единствената му цел е да качи колкото може повече и по-качествена чиста (или не толкова) мускулна маса. В това ще му помогне комбинацията суплементи тук, доказала ефективността си. Когато се приемат постоянно, те не само ще ви донесат нова мускулна маса, но и ще качат подкожната ви мазнина съвсем малко (разбира се, в зависимост от храненето).


Препоръчвани от нашата редaкция продукти:
Gold Matrix Gainer, Creatine Monohydrate Explode, Explode L-glutamine, Arginine matrix

Изпратте писмо на редакциония меил Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите , че искате да закупите целият пакет и ще получите 30% отстъпка. Офертата не се комбинира с други промоции и отстъпки.

Гейнер

Той е в основата на тази комбинация. За да качвате маса без да ставате прекалено дебели, трябва да вземате колкото може повече калории. Висококачественият гейнер е добър начин да си набавите допълнителни 500-1000 калории, с които да спрете катаболизма, да повишите енергията си и оттук анаболната активност. Тези продукти са с високо съдържание на протеин, богати на въглехидрати и с поносимо количество мазнини. Само следете продуктите, които вземате, да са на базата на висококачествен протеин (суроватъчен изолат, казеин и яйчен албумин). Трябва да избягвате продукти с повече от 50% въглехидрати на базата на прости захари (фруктоза, цукроза и т.н.). Трябва да внимавате и с мазнините - някои от по-авангардните продукти имат много (10-15 г) мазнини, но това е защото в тях влизат и различни полезни мазнини като ленено и рибено масло, средноверижни триглицериди и т.н.

Кога и колко се взема: между храненията, като количеството е според личните нужди (и спазвате предписанията на опаковката). Този шейк обаче не трябва да ви засити дотолкова, че да не ви се яде и да прескочите следващото хранене -ако стане така, намалете количеството. В тренировъчни дни половината порция се пие 30 минути преди тренировка, а другата половина веднага след нея.

Креатин монохидрат 

Креатин монохидратът продължава да е един от най-полезните суплементи за билдерите днес. Той е изследван и за него е говорено толкова много, че няма смисъл да се повтаряме, но едно от полезните му качества е, че засилва протеинния синтез на молекулярно ниво и сигнализира на мускулните клетки да разширят обема си, спомагайки за мускулния растеж.

Кога и колко се взема: приемът на креатин през този период е на три фази. Първата е зареждаща (20 г креатин дневно за една седмица) - по 5 г сутрин след ставане, 30 минути преди и веднага след тренировка и още веднъж точно преди лягане. Втората фаза е поддържаща (10 г дневно за 4 седмици) - по 5 г 30 минути преди и веднага след тренировка. Третата и последна фаза (3 седмици) е без креатин. В рамките на основния период цикълът дотук се повтаря още веднъж. Забележка: креатинът трябва да се смеси със 170 г високогликемична въглехидратна (на базата на захари) напитка.

Аргинин

Тъй като стимулира производството на азотен оксид, той разширява кръвоносните съдове и по този начин и прилива на кръв в мускула. Според последните открития на учените той стимулира мускулния растеж и на молекулярно ниво (чрез гена mTOR). Освен че покачва нивото на хормона на растежа, норепинефрина и епинефрина, аргининът засилва и отделянето на инсулин. Така до мускулите стигат повече хранителни вещества и анаболни хормони, а от тях се изхвърлят по-ефикасно натрупаните от интензивните тренировки бипродукти като млечна киселина.

Кога и колко се взема: смесвате 3-5 г аргинин (под каквато и да е форма) с 225 г вода и го пиете на гладно 30-60 минути преди тренировка. Започвате от най-ниската доза и постепенно вървите нагоре според нивото ви на поносимост.

Глутамин

На базата на опити учените сочат, че креатинът и глутаминът, смесени с високоглицемични въглехидрати като декстроза, увеличават рязко мускулния обем и силата.

Кога и колко се взема: смесете 3-5 г глутамин в сутрешния шейк и след това в пред и следтренировъчния коктейл с креатин. Почнете от най-ниската доза и вървете нагоре.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.22013187408447 Seconds