Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Суплементен цикъл за маса

Препарати:
гейнер, креатин монохидрат, глутамин, аргинин

Всеки билдер - без значение дали се състезава или не, си има официален „основен период". В него единствената му цел е да качи колкото може повече и по-качествена чиста (или не толкова) мускулна маса. В това ще му помогне комбинацията суплементи тук, доказала ефективността си. Когато се приемат постоянно, те не само ще ви донесат нова мускулна маса, но и ще качат подкожната ви мазнина съвсем малко (разбира се, в зависимост от храненето).


Препоръчвани от нашата редaкция продукти:
Gold Matrix Gainer, Creatine Monohydrate Explode, Explode L-glutamine, Arginine matrix

Изпратте писмо на редакциония меил Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите , че искате да закупите целият пакет и ще получите 30% отстъпка. Офертата не се комбинира с други промоции и отстъпки.

Гейнер

Той е в основата на тази комбинация. За да качвате маса без да ставате прекалено дебели, трябва да вземате колкото може повече калории. Висококачественият гейнер е добър начин да си набавите допълнителни 500-1000 калории, с които да спрете катаболизма, да повишите енергията си и оттук анаболната активност. Тези продукти са с високо съдържание на протеин, богати на въглехидрати и с поносимо количество мазнини. Само следете продуктите, които вземате, да са на базата на висококачествен протеин (суроватъчен изолат, казеин и яйчен албумин). Трябва да избягвате продукти с повече от 50% въглехидрати на базата на прости захари (фруктоза, цукроза и т.н.). Трябва да внимавате и с мазнините - някои от по-авангардните продукти имат много (10-15 г) мазнини, но това е защото в тях влизат и различни полезни мазнини като ленено и рибено масло, средноверижни триглицериди и т.н.

Кога и колко се взема: между храненията, като количеството е според личните нужди (и спазвате предписанията на опаковката). Този шейк обаче не трябва да ви засити дотолкова, че да не ви се яде и да прескочите следващото хранене -ако стане така, намалете количеството. В тренировъчни дни половината порция се пие 30 минути преди тренировка, а другата половина веднага след нея.

Креатин монохидрат 

Креатин монохидратът продължава да е един от най-полезните суплементи за билдерите днес. Той е изследван и за него е говорено толкова много, че няма смисъл да се повтаряме, но едно от полезните му качества е, че засилва протеинния синтез на молекулярно ниво и сигнализира на мускулните клетки да разширят обема си, спомагайки за мускулния растеж.

Кога и колко се взема: приемът на креатин през този период е на три фази. Първата е зареждаща (20 г креатин дневно за една седмица) - по 5 г сутрин след ставане, 30 минути преди и веднага след тренировка и още веднъж точно преди лягане. Втората фаза е поддържаща (10 г дневно за 4 седмици) - по 5 г 30 минути преди и веднага след тренировка. Третата и последна фаза (3 седмици) е без креатин. В рамките на основния период цикълът дотук се повтаря още веднъж. Забележка: креатинът трябва да се смеси със 170 г високогликемична въглехидратна (на базата на захари) напитка.

Аргинин

Тъй като стимулира производството на азотен оксид, той разширява кръвоносните съдове и по този начин и прилива на кръв в мускула. Според последните открития на учените той стимулира мускулния растеж и на молекулярно ниво (чрез гена mTOR). Освен че покачва нивото на хормона на растежа, норепинефрина и епинефрина, аргининът засилва и отделянето на инсулин. Така до мускулите стигат повече хранителни вещества и анаболни хормони, а от тях се изхвърлят по-ефикасно натрупаните от интензивните тренировки бипродукти като млечна киселина.

Кога и колко се взема: смесвате 3-5 г аргинин (под каквато и да е форма) с 225 г вода и го пиете на гладно 30-60 минути преди тренировка. Започвате от най-ниската доза и постепенно вървите нагоре според нивото ви на поносимост.

Глутамин

На базата на опити учените сочат, че креатинът и глутаминът, смесени с високоглицемични въглехидрати като декстроза, увеличават рязко мускулния обем и силата.

Кога и колко се взема: смесете 3-5 г глутамин в сутрешния шейк и след това в пред и следтренировъчния коктейл с креатин. Почнете от най-ниската доза и вървете нагоре.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.48977017402649 Seconds