Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Шейкър Explode 600мл
Шейкър Explode 600мл
7.00 BGL
Купи

Rhodosorb Plast
Rhodosorb Plast
2.60 BGL
Купи

Body Fibro Fuel
Body Fibro Fuel
29.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Explode Silver Pro 5 кг
Explode Silver Pro 5 кг
278.00 BGL
Купи
Rhodosorb Plast
Rhodosorb Plast
2.60 BGL
Купи
Боралин- 5
Боралин- 5
28.80 BGL
Купи
Суплементен цикъл за релеф

Препарати:
Суроватъчен протеин, Казеин, BCAAs, Екстракт от зелен чай, Кофеин

Идва момент когато искате да покажете какво сте качили в основния период. За тази цел в повечето случаи билдерите наблягат само на топенето на мазнините и в резултат на това губят много мускулна маса. Този цикъл има две основни цели:
1. Да ви направи максимално релефни
2. Да задържите колкото може повече от качените мускули. Цикълът за релеф тук е доста базов, но има значителен антикатаболен (запазващ мускулите) ефект и анаболна подкрепа и същевременно максимално топене на мазнини.

Суроватъчен протеин
Задачката да останете в анаболно състояние при ограничен прием на калории не е лесна, затова и суроватъчния протеин е основата на тази комбинация. Той дава идеалния спектър от аминокиселини за поддържане на положителен азотен баланс и анаболизъм в мускулите, а помага и при топенето на мазнините.

Кога и колко се взема: поне 3 шейка дневно, всеки от по 20-30 г - сутрин веднага след ставане, 30 минути след тренировка и веднага след нея. Ако тренирате сутрин на гладно, сутрешният шейк се брои за предтренировъчен.

Казеин
Към края на деня тялото изпада в негативно калорийно състояние и за да избегнете катаболизма, трябва да го заредите с аминокиселини. Уникалното на казеина е, че е бавноусвояем протеин, който в стомаха става на бучки и отделя аминокиселини бавно (до 7 ч) и постоянно. Според учените приемът на такъв протеин при калориен дефицит намалява рязко катаболизма.

Кога и колко се взема: 40-50 г с 450 г вода точно преди лягане.

BCAAs
Съставени от есенциалните аминокиселини леуцин, изолеуцин и валин, свързани в разклонена верига, те не само са храна за мускулите по време на упражненията, но и превключвател на молекулярно ниво за начало на възстановяването и растежа, а и стимулират имунната система. BCAAs подтискат катаболизма, намаляват степента и продължителността на мускулната треска, както и психическата умора по време на упражнения. Всичко това ги прави незаменими при стриктни диети.

Кога и колко се взема: по 0,22 г за кг тегло (ако напр. тежите 90 кг, това са 20 г дневно), на 3 приема - сутрин след ставане и веднага преди и след тренировка.

Екстракт от зелен чай и кофеин
Проста и с доказан ефект върху топенето на мазнини и термогенезиса комбинация. Взети заедно, катехините в тях ускоряват метаболизма през целия ден и нощта. Повечето отдават термогеничния им ефект на кофеина в тях, но това не е напълно така. Катехините и епигалокатехин галатът в зеления чай имат уникално взаимодействие - удържат норепинефрина, отговорен за мобилизацията на мазнините и подтискат апетита.

Кога и колко се взема: 300-500 мг висококачествен екстракт от зелен чай плюс 100-200 мг кофеин анхидрид след ставане и в ранния следобед. За максимален ефект едната доза се взема 30 мин преди кардиото. Ако след месец усетите, че нямате обичайната сила и енергия от тази комбинация, най-вероятно сте по-малко чувствителни към нея - тогава приемът й трябва да е 4 месеца с 2 месеца почивка.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.15840601921082 Seconds