Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Суплементен цикъл за релеф

Препарати:
Суроватъчен протеин, Казеин, BCAAs, Екстракт от зелен чай, Кофеин

Идва момент когато искате да покажете какво сте качили в основния период. За тази цел в повечето случаи билдерите наблягат само на топенето на мазнините и в резултат на това губят много мускулна маса. Този цикъл има две основни цели:
1. Да ви направи максимално релефни
2. Да задържите колкото може повече от качените мускули. Цикълът за релеф тук е доста базов, но има значителен антикатаболен (запазващ мускулите) ефект и анаболна подкрепа и същевременно максимално топене на мазнини.

Суроватъчен протеин
Задачката да останете в анаболно състояние при ограничен прием на калории не е лесна, затова и суроватъчния протеин е основата на тази комбинация. Той дава идеалния спектър от аминокиселини за поддържане на положителен азотен баланс и анаболизъм в мускулите, а помага и при топенето на мазнините.

Кога и колко се взема: поне 3 шейка дневно, всеки от по 20-30 г - сутрин веднага след ставане, 30 минути след тренировка и веднага след нея. Ако тренирате сутрин на гладно, сутрешният шейк се брои за предтренировъчен.

Казеин
Към края на деня тялото изпада в негативно калорийно състояние и за да избегнете катаболизма, трябва да го заредите с аминокиселини. Уникалното на казеина е, че е бавноусвояем протеин, който в стомаха става на бучки и отделя аминокиселини бавно (до 7 ч) и постоянно. Според учените приемът на такъв протеин при калориен дефицит намалява рязко катаболизма.

Кога и колко се взема: 40-50 г с 450 г вода точно преди лягане.

BCAAs
Съставени от есенциалните аминокиселини леуцин, изолеуцин и валин, свързани в разклонена верига, те не само са храна за мускулите по време на упражненията, но и превключвател на молекулярно ниво за начало на възстановяването и растежа, а и стимулират имунната система. BCAAs подтискат катаболизма, намаляват степента и продължителността на мускулната треска, както и психическата умора по време на упражнения. Всичко това ги прави незаменими при стриктни диети.

Кога и колко се взема: по 0,22 г за кг тегло (ако напр. тежите 90 кг, това са 20 г дневно), на 3 приема - сутрин след ставане и веднага преди и след тренировка.

Екстракт от зелен чай и кофеин
Проста и с доказан ефект върху топенето на мазнини и термогенезиса комбинация. Взети заедно, катехините в тях ускоряват метаболизма през целия ден и нощта. Повечето отдават термогеничния им ефект на кофеина в тях, но това не е напълно така. Катехините и епигалокатехин галатът в зеления чай имат уникално взаимодействие - удържат норепинефрина, отговорен за мобилизацията на мазнините и подтискат апетита.

Кога и колко се взема: 300-500 мг висококачествен екстракт от зелен чай плюс 100-200 мг кофеин анхидрид след ставане и в ранния следобед. За максимален ефект едната доза се взема 30 мин преди кардиото. Ако след месец усетите, че нямате обичайната сила и енергия от тази комбинация, най-вероятно сте по-малко чувствителни към нея - тогава приемът й трябва да е 4 месеца с 2 месеца почивка.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.54810690879822 Seconds