Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Суплементи за намаляване на мазнините
Автор: Росен Миладинов

В магазините за спортни храни и в интернет можем да срещнем изключително голямо разнообразие  на хранителни добавки които съдържат от една – две до над десет съставки, които подпомагат процесите на мастния метаболизъм и възможността да подобрим формата си като изчистим тялото от липидните натрупвания.  
Фетбърнерите се делят на две основни групи според начина по който редуцират мазнината – термогенни и липотропни.
Термогенните горят мазнината чрез повишената телесна температура.
Октопамин - е адренергичен рецептор борец. Показван е в инвитро изследванията за животни за да покаже силна липолитична активност в мастните клетки. Термогенично той работи като ефедра, но е специфичен за изгаряне на мазнини. Способностите на Ефедра да изгаря  липидите са в неговите бета -3 сили, но за съжаление ефедра е неселективна, защото въздейства върху широк спектър на стимулиране – стимулира освен рецепторите  на бета-3 и тези на  бета-2 и бета- 1, които ви дават нервност, а те не отговарят за мастното горене. За изгарянето на липидите трябва да бъдат стимулирани само тези на бета -3 рецепторите. Октопамина  въздейства по възможно най-точния начин. Той е мощен и  удобен, като няма типични странични ефекти на ефедрата.   
(Забележка на редактора: Октопамин е включен в допинг листата)

Синефрин - е  термоген, който има функция да подтиска апетита, повишава енергията и увеличавайки скоростта на метаболизма, повишава и  изразходването на енергия.
Най- вероятното обяснение за ефектите на отслабване, в резултат употребата на Synephrine,  са намаленият  апетит и повишаване на термогенезата. Въпреки че тези ефекти са реални, те са по - малко драматични в сравнение с ефекти, предизвикани от алкалоиди на Ефедра.  Синефрин  е  полуселективен симпатомиметик, той въздейства върху определени тъкани,  които затлъстяват, а не повлиява други мускулни тъкани като тези на сърцето, докато Ефедра въздейства еднакво на всички тъкани  и по този начин често причинява странични ефекти. Доказано е, че за разлика от медикаментите, съдържащи Ефедра, които причиняват определени сърдечно-съдови странични ефекти като високо кръвно налягане и  сърцебиене,  Синефрин  няма ефект върху хемодинамиката като пулс и кръвно налягане. Препарат съдържащ  Синефрин  е F-drine на Explode.EGCG – Епигалокатехин стимулира производството на хормона норадреналин , който засилва метаболизма и изгарянето на мазнините .
Когато избираме суплементи е важно да бъдат с доказано качесто. Много добре балансиран продукт, който съдържа тези три важни термогенни фактора е Animal Cuts на Universal. С този фет бърнер атакуваме мазнинте много сериозно. За да наложим тотален терор на мазнините е важно да бъде включен и липотропен фет бърнер от висок клас, какъвто е Super Cuts 3 . Той от своя страна важни липотропни фактори –  холин, инозитол, както и доста нашумелия Л- карнитин , който участава в процеса на мастното изгаряне, като транспортира липидите през обвивката на клетката-цитоплазмата и ги вкарва в нейното ядро-митохондрията, където изгарят и се ползват от организма за енергия. В този суплемент присъства и зелен чай. Зеления чай предотвартява стареенето на клетъчните мембрани, като намалява вредното въздействие на свободните радикали. Предотвартява трансформацията на нормалните клетки в ракови, подтиска образуването и нарастването на тумори. Подпомага възможностите на тялото да ползва мазнините като енергиен източник. Освен ‘’полифеноли’’ зеленият чай съдържа и ‘’катехини’’. Един от тези катехини отговорен за силните антиоксидантни свойства на зеления чай е Епигалокатехинът за който споменахме вече в тази статия. Той защитава организма срещу редица болести: инсулт, сърдечно-съдови, ракови заболявания, подобрява състоянието при диабет, като намалява нивата на инсулина и кръвната глюкоза.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.20895409584045 Seconds