Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Суплементи
Някои от суплементите са стандартни и трябва да се вземат всеки ден, особено при диета; други не са удачни за всеки и трябва първо да се консултирате относно тях. Наблегнете на стандартната комбинация от глутамин, креатин, комплексни мултивитамини/мултиминерали, витамин С и витамин Е , калций, рибено масло и ZMA. В таблицата са включени и шейковете със суроватъчен протеин и казеин. Те са линията между храните и суплементите, но в общия калориен прием са абсолютно необходими. Ако пренебрегнете калориите в тях, доста по-трудно и по-дълго ще топите мазнини. Тъй като са и суплементи, те са включени в таблицата, за да напомнят кога да се вземат и как да се комбинират с другите суплементи.
Глутамин. Това е аминокиселината, присъстваща най-изобилно в тялото; приемът отвън обаче му  дава възможност да спре да го тегли от собствените складове -мускулите. Той осигурява синтеза на нов и намалява разграждането на останалия мускулен протеин - затова е изключително важен, когато калориите са малко. Освен че увеличава отделянето на хормона на растежа (действащ и като фет бърнер), той повдига нивото на тестостерона, което пък поддържа силата по време на диетата. Глутаминът увеличава и синтеза на гликоген в мускулите - нещо много важно, когато въглехидратите са намалени, и засилва имунната система, отслабена от по-малкото калории.
Креатин. Освен че помага за качването на маса и сила (особено важно при диети), тази аминокиселина спомага и за топенето на мазнините.
Мултивитамини/мултиминерали - важни за всички, но особено ценни при диети. Тъй като билдерите са по-големи от нетрениращите, те се нуждаят дневно от повече витамини и минерали. Още нещо - когато при диета намалите калориите, намалявате и количеството храна, която приемате и с него и количеството витамини и минерали . Затова трябва да ги вземате и като суплементи.Витамини С и Е. Те са два от най-важните и билдерите по принцип трябва да консумират тези антиоксиданти всеки ден. Често храненето им е бедно на тях откъм количества, осигуряващи идеалната им ефективност. Но затова са суплементите. Витамин С засилва имунната система и отблъсква болестите, което е особено важно, когато при диетите тялото е под стрес. Витамин Е пък запазва цялостта на клетъчната мембрана (клетките - включително мускулните, са по-здрави).
Калций. Един от най-важните минерали за билдерите. Ако мултикомбинацията няма необходимата пълна доза от него (1000 мг), трябва да я вземете или чрез храна, или чрез суплементи. Когато сте на диета, калцият подобрява мускулната контракция и костната плътност и спомага за топенето на мазнините.
ZMA. Магнезият и цинкът в него са важни за поддържане нивата на тестостерона и хормона на растежа. Тъй като подобряват и съня, възстановяването след тренировка е по-добро.
Рибено масло. То съдържа есенциалните омега-3 мастни киселини, които предотвратяват разграждането на мускулите и стимулират мускулния растеж. Рибеното масло намалява възпаленията, с което поддържате интензивността висока. Освен че помага при топенето на мазнините, то спомага за по-доброто функциониране на мозъка и настроението, които могат да са решаващи за успеха на една диета.

рано сутрин закуска
5 г глутамин веднага след ставане
комплекс мултивитамини/мултиминерали, (покриващи 100 % от дневните нужди
от повечето витамини В, витамин D, мед, желязо и хром)
400 IU витамин Е
500-1000 мг витамин С
1000 мг калций
3-5 г рибено масло
втора закуска
протеинов шейк с въглехидрати (20 г протеин
и 40 г въглехидрати)
30-60 мин. преди тренировка
шейк с казеин и протеин (30 г протеин)
5 г глутамин
веднага след тренировка
суроватъчен протеин с прости въглехидрати
(20 г протеин, 40 г въглехидрати)
5 г глутамин
5 г креатин      400 IU витамин Е
500-1000 мг витамин С
1 час преди лягане
казеин-протеин шейк (30 г протеин)
5 г глутамин
3-5 г рибено масло
30 мин. преди лягане
ZMA (30 мг цинк, 450 мг магнезий и
11 мг витамин В)

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.23273992538452 Seconds