Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Суроватка Vs Казеин

Когато суроватката се появи на пазара, изглеждаше, че всички други протеини ще останат на заден план. Със засилване конкуренцията на пазара, на компаниите се наложи да разграничат тяхната суроватка от тази на конкурентите. Скоро започнаха да се появяват термини като "обмяна на йони" и "микрофилтрации". Атлетите имаха избора да купуват концентрати на суроватка, суроватка отделена в чисто състояние и продукти отделени при хидролиза. Макар, че общото схващане, че суроватка е най-добрия протеин все още разпространено, се появяват и други мнения.
Суроватка има определени преимущества над казеина и всеки друг протеин, но това не означава, че суроватка е най-добър протеин във всеки един случай. Това също не означава, че казеина е най-добрия протеин.


 

Някои учени поставят казеина начело поради способността му "точно да регулира равномерното пускането на аминокиселини в кръвния поток - така както е определила Майката Природа“ за разлика от суроватка, която е бързо усвояема.

Други пък тъкмо обратното, доказват че суроватка е по-добра точно защото се абсорбира по-бързо. Те изтъкват, че "протеинът получен от суроватка води до 68% увеличаване на синтеза на протеини, два пъти повече от получения 31% казеин. Освен това, тенденция на казеина към съсирване в стомаха го предпазва от това да бъде бързо абсорбиран, като по този начин осигурява потенциална полза, която е нищожна и твърде закъсняла, за да бъде един добър протеин, който да бъде използван заедно с трениране за маса."

Удивително и двата аргумента се уповават на едно и същото проучване , което изучава темпа на нарастване на различните протеини, включително суроватка и казеин. Това проучване установи, че всеки протеин има различни преимущества. Различните учени изборно избраха да съсредоточат вниманието си върху половина от проучването, която подкрепяше техните твърдения.

Накратко: Суроватката е страхотен протеин за увеличаване на синтеза на протеини, но не е толкова ефективна за предотвратяване на мускулното разрушаване, от друга страна казеинът не е толкова ефикасен при подпомагането на синтеза, но е адски по-добър при предотвратяването на мускулна загуба.

Мислете за казеина и суроватка като че ли са въглехидрати. По същество, разликата между тях може да се счита за разликата между високо и ниско-гликемични въглехидрати. Високо-гликемични въглехидрати се абсорбират бързо и създава инсулинов клин. Ниско-гликемични въглехидрати се смилат по-бавно, с по-малко въздействие върху нивата на кръвната захар. Като високо-гликемични въглехидрати, вземането на суроватка причинява бързо повишение на нивата на аминокиселина в кръвта, последвано от бърз спад. Казеинът, като ниско-гликемичен въглехидрат, осигурява бавно пускане на амини в кръвта за по-дълъг период от време.

Споровете между учените сочат към един интересен факт, който лесно може да се изгуби в това объркване. Този факт е следният: с различни качества, най-добрият източник на протеини е смесения протеинов източник. Суроватката е страхотен избор ако, като бодибилдер вие консумирате протеинов шейк точно на всеки два часа (дори и през нощта). Но ако вие сте като всички нас, това е буквално невъзможно. Ако само пиете шейк веднъж на всеки шест часа казеинът е вероятно най-добрия облог.

Повечето от нас се намират някъде по средата. Ето защо смесените протеини, независимо дали е суроватка или казеин, дават оптимални резултати.

Редуването на протеини е тайната на културизма, която отдавна е известна на професионалистите.

Това е защото всеки протеин, било суроватка или казеин, соя или яйце, притежава уникални функционални качества. Така че следващия път, когато чуете, че еди кой си протеин  е най-добрият протеин, замислете се отново. Перфектният протеин е този, който е предназначен да задоволи специфичните нужди. При протеините, номерът е да се смесят.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.26127409934998 Seconds