Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Тестостерон от природата
Природни продукти, които стимулират потентността:

От хилядолетия народите познават природни вещества, които стимулират потентността. За съжаление и днес се шири абсолютно погрешната представа, че всичко, което произвежда природата, е винаги безопасно.
Жен-шен е може би най-популярното растително средство за стимулиране на потентността. Корените му съдържат различни биологично активни вещества, наречени гинсеноиди. Допуска се, че те подпомагат отделянето на тестостерон от организма и така стимулират удоволствието и еректилните възможности. Трябва да се знае обаче, че само редовното приемане на жен-шен води до удовлетворителни резултати. Лекарствата, които претендират че съдържат гинсеноиди, трябва да имат поне 15 процента съдържание на жен-шен, за да са ефективни. Странични влияния (кожни обриви, повишаване на кръвното налягане, стягане в гърдите) могат да настъпят от предозиране.

Йохимбин
- този екстракт, добиван от кората на африканското дърво йохимба, е един от най-старите афродизиаци, който са използвали още египтяните. От сходните му лекарства, допуснати на пазара, йохимбинът е най-изследваният и с потвърдени качества. Изследвания, проведени в Германия през 1997 г., показват, че при 71 процента от лекуваните с йохимбин се наблюдава увеличена потентност. Вероятно йохимбинът води до отпускане на съдовете и подобряване на кръвоснабдяването на таза, но и активира онази част от гръбначния стълб, която отговаря за ерекцията. Това прави йохимбинът особено подходящ за пациенти с психологически обусловена и предизвикана от стрес импотентност. За съжаление препаратът има редица странични ефекти - 20 до 40 процента от приемащите го съобщават за сърцебиене, треперене на крайниците, раздразнителност, нарушения в съня, повишаване на кръвното налягане, панически пристъпи. По тази причина медикаменти, съдържащи по-високи концентрации йохимбин, се продават задължително с рецепта.

Желе роял
- пчелен продукт, с който се храни царицата на пчелите.Според научни изследвания това вещество може да стимулира производството на сперматозоиди, да увеличава подвижността им, да засилва либидото. Мъжете с алергии, по-специално със сенна хрема, трябва да го употребяват внимателно - не са изключени кожни обриви, астматични пристъпи и дори алергичен шок.
Гинко билоба - добитите от това екзотично дърво вещества отпускат кръвоносните съдове и подобряват кръвообращението на всички органи. Предполага се, че подобен ефект би имал екстрактът от гинко и върху пениса. При едно от малкото проведени проучвания е установено, че след 6-месечен всекидневен прием на 60 мг екстракт от гинко, над 50 процента от групата доброволци са имали нормални всекидневни ерекции. За съжаление обаче този резултат не е потвърден от всички изследвания. Максималната дневна дозировка е не повече от 200 мг. Страничните ефекти (единични данни за болки в стомаха или главата) са сравнително малко. Не е желателно да се прилага успоредно с аспирин или с други дразнещи стомаха вещества.

Миура пуама
- екзотично вещество, добивано от кората на дърво (расте в Южна Америка) със същото име. Дневната доза е 1-1.5 г. Макар и оскъдни, данните говорят, че стимулира удоволствието и либидото. Страничните ефекти на това вещество са неясни.

Тиквени семки
- колкото и малко вероятно да ни се струва, това любимо занимание на нашите бащи и дядовци днес се прилага за лечение на различни генитални проблеми при мъжете. Особено популярни са веществата, съдържащи екстракт от тиквено семе при простатни оплаквания. Продуктите с този произход са богати на цинк и витамин Е - допълнителни данни за състава им засега няма. Установено е също, че миризмата на тиква действа стимулиращо върху мъжете.

Феромони
- любовта не минава през стомаха, а през носа! Подкрепа на това скандално твърдение дават редица проучвания, доказващи ролята на обонянието в еротиката. Основната заслуга тук се приписва на т.нар. феромони - вещества, които се отделят от тялото, но които не се възприемат от собственото обоняние, а от обонянието на партньора/партньорката. Експерименти с животни са показали, че отстраняването на обонянието нерядко води до невъзможност да се осъществяват полови контакти. Установено е още, че всеки животински вид има специфични стимулиращи отделяния, които обаче действат само върху същия вид. Това най-често става чрез потните жлези на кожата. При хората високи концентрации феромони могат да се установят и в малък кожен участък между горната устна и носа. За първи път човешки феромони бяха изолирани през 1980 г. Отскоро те се използват и с комерсиална цел. На пазара могат да се намерят гелове най-често на базата на екстракт от сандалово дърво, съдържащи феромони от противоположния пол, за които се твърди, че стимулират сексуалното желание. Научни данни за ефекта им обаче все още няма.

БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ ПО МЕНОПАУЗА И АНДРОПАУЗА

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.26006197929382 Seconds