Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Трибестан - чудо на природата.
Увеличена потентност и високи нива на тестостерон. Всичко това от една билка.
Преди близо три години обядвах в Санта Моника с мой стар приятел, бивш шампион по пауърлифтинг на Великобритания, Тони Фитьм. На масата беше и Тим Хорууд. Ние говорихме за анаболното и антикатаболно действие на аминокиселините и техните аналози. Към края на обеда Тим ме попита дали някога съм чувал за изцяло естествения билков продукт с търговско название ТРИБЕСТАН, явяващ се алтернатива на анаболните хормони. Когато му казах, че не съм чувал, той ми обясни, че продуктът се произвежда в България. Също ми каза, че е чувал от първа ръка, че трибестанът се използва широко и с голям ефект от българските силови атлети, и по-специално през последните 10 дни преди състезание, след като са спрели вече да използват някои други препарати.
Тим спомена, че е взел със себе си няколко мостри, за да ги изпита лично и да раздаде на някои щангисти и културисти в Австралия да го пробват. Въпреки че ефектът варира при индивидуалното приемане, всички, които са го употребявали, споменават за положителни резултати. Тим каза, че билката има както физически, така и психологически качества, които действат както на мъже, така и на жени. Те се изразяват в повишаване на потентността, повишаване нивото на тестостерона при мъжете и на естрогените при жените, както и повишаване на работоспособността. Тим обеща да ми изпрати някои данни за препарата от производителя, когато се завърне в Австралия следващата седмица. Също така ми обеща и кутия с 60 таблетки.
Не бях особено заинтересован и след като получих пакета, го изпробвах просто от любопитство.
Ефектът бе изключителен само след няколко дни употреба. Няма да се впускам в детайли относно всички ефекти, които установих, но ще отбележа само, че тренировъчната ми издръжливост и възстановяването се подобриха значително. Билката Трибулус терестрис, от която се приготвя трибестанът, не е включена в нито един забранителен лист и тя широко се използва в Европа, затова не можех да повярвам, че никой не я внася и продава в САЩ. В действителност факт е, че идеите и продуктите, които са легитимни, не се ползват от вниманието на културистите. Подобен е случаят с глюкозните полимери и разградените млечни протеини, използвани в педиатрията още преди 50 години.
Производителят обявява, че трибестанът е разработен и пуснат в производство за ползване в медицинската практика в България през 1981 година. Предишни изследвания показват, че билката широко се използва от народната медицина в Източна Европа, дори тя е прибавена към вино, използвано за специални цели. В Азия се използва като стимулант за лекуване на полова слабост.
Първата информация за билката се получава в Америка през 1983 г. в „Наръчник на китайски билки и формули" от Хи Че Йенг, публикуван в Лос Анджелес. Повечето от наличните изследвания върху действието на препарата са от Химико-фармацевтичния институт в София, България, където трибестанът се произвежда.
Целта на института е да направи естествен, нехормонален препарат, лекуващ половата слабост и повишаващ либидото. Всички изследвания на компанията са в тази насока и нямат предвид атлетите и културистите. Производитля представя активните компоненти в следния списък: растителни стероли, флаваноиди, алкалоиди и гликозиди и активната субстанция протодиосцин. В най-ранните опити, където са използвани животни, ясно се демонстрират ефектите на трибестана с увеличаване на репродуктивните функции и сексуалните възможности. При плъхове, които са приемали препарата от 7 до 20 дни при средни до високи дози, се установява увеличена сперматогенеза с подобрение на качеството, подвижността и времето на преживяване на сперматозоидите. Опити, правени върху мъжки прасета със 70 мг трибестан на кг тегло дневна доза, за 10 дни демонстрират изразено покачване на либидото и подобрен сексуален рефлекс даже и при тези животни, при които е била установена продължителна импотентност.
Изследването, което е от голям интерес за културистите и другите атлети, е клинически тест върху здрави мъже на възраст от 25 до 45 години. Те приемат 3 табл. по 250 мг всяка в продължение на 5 дни. При тях се установява увеличаване нивото на тестостерона 30 и повече процента. Това именно спомага за популяризирането на продукта сред световноизвестните български атлети и ползването му преди състезания. Механизмът, по който действа трибестанът, е чрез стимулиране на секрецията на LH хормона, и гонадотропния хормон от хипофизата. Единственият недостатък, споменат в проучването, е, че в някои случаи се наблюдава увеличаване нивото на естрадиола. Това може да повиши секрецията на растежния хормон и по този начин се способства за увеличаване на мускулната маса, но естрадиолът също може да бъде неблагоприятен за тези, които са предразположени към гинекомастия. При жените се увеличава фоликулостимулиращият хормон, не LH и не естрадиола и не тестостерона. Тези различни ефекти позволяват трибестанът да бъде ефективно използван от двата пола за стимулиране на репродуктивните функции.
Други положителни промени, намерени в някои от случаите, са намаление на холестерола и положителни психологични ефекти, изразяващи се в подобрено настроение и самочувствие.Трибестанът няма странични действия и не е отровен, даже и пр високи дозировки. Препаратът пече ли голяма популярност в САЩ и въпреки че някои специалисти като д-р Мауро ди Паскуале поставят по въпрос действието на Трибестан при атлетите, всички известни досега факти говорят, че той ще заеме голямо място при културистите.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.1594831943512 Seconds