Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Фитохормони
През IV век пр.Хр. и Хипократ е употребявал фитохормони. Лечителите от неговата епоха са познавали и използвали определени растителни вещества, за да предизвикват спонтанен аборт (въпреки заложеното в Хипократовата клетва обещание!).
Индианците в Северна Америка също познавали храни, които предпазват от стареене. Те съдържали предимно вещества, богати на фитохормони.
Колкото повече съвременната медицина навлиза в тази област, толкова по-изненадващи, но и по-обнадеждаващи за лекарите и пациентите са резултатите. Ето някои от фактите, които подкрепят това твърдение:
• овес – в него се съдържат вещества, подобни на мъжките хормони
• детелина - дава се на конете, за “да загладят косъма”. Съдържа изофлавони - естрогеноподобни вещества, които упражняват т.нар. си екстрагенитални ефекти;
жен-шен - това е популярно растение с бързо настъпващ ефект. Съдържа вещества, напомнящи мъжките полови хормони. Адекватното узряване на корена на женшена става за 7 години (качеството на хормоноподобните вещества в него зависи от мястото, където растението се отглежда). През последното десетилетие бяха публикувани редица изследвания, които показват благотворното влияние на съдържащите се в женшена вещества.

Фитохормоните - чудо на природата!


 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.27817606925964 Seconds