Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
6 Pro
6 Pro
112.00 BGL
Купи

Taurine
Taurine
15.00 BGL
Купи

Snail gel + Q10
Snail gel + Q10
24.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
3Bul.Us
3Bul.Us
30.00 BGL
Купи
Explode Мъжки потник
Explode Мъжки потник
15.00 BGL
Купи
Snail Soap
Snail Soap
1.80 BGL
Купи
Флавоноиди (Катехини)
Тези антиоксиданти са водоразтворимите пигменти на зеленчуците, плодовете, зърнените култури, листата и дървесната кора. (Биологично активните флавоноиди  антиоксиданти се наричат биофлавоноиди.) Флавоноидите биват много различни видове, а различните растения ги съдържат в различни концентрации. Проучванията показват, че някои флавоноиди са 50 пъти по-силни антиоксиданти от витамините С и Е, а тези в червеното грозде  1000 пъти по-силни от витамин Е като инхибитори на окислението на холестерола с ниска плътност! Ето някои флабоноиди за които трябва да знаете поне малко, защото могат да бъдат много полезни за здравето ви!


Катехини. От групата на полифенол флавоноидите, потискат растежа на устойчивите на антибиотици стафилококови бактерии, които могат да причинят живото застрашаващи инфекции. Помагат на хората с богата на холестерол диета да поддържат нормално нивото на холестерола си. Предпазват от кариес и болести на венците. Има и данни, че намаляват вероятността за заболяване от рак на стомаха и белия дроб, предотвратяват увреждането на ДНК и забавят атеросклерозата.

Съвети за храната и добавките: Катехините се съдържат във висока концентрация в зеления чай. Има ги още в гроздето, гроздовия сок и виното. Прекомерната употреба на катехини може да има токсично действие. Аз обаче съм установил, че една две чаши зелен чай на ден са и безопасни, и полезни.

Внимание!
Бременните и кърмещите жени и страдащите от сърдечна аритмия трябва да ограничат зеления чай до не повече от две чаши дневно. (Има добавки на екстракт от зелен чай без кофеин.)
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.18876600265503 Seconds