Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Флавоноиди (Катехини)
Тези антиоксиданти са водоразтворимите пигменти на зеленчуците, плодовете, зърнените култури, листата и дървесната кора. (Биологично активните флавоноиди  антиоксиданти се наричат биофлавоноиди.) Флавоноидите биват много различни видове, а различните растения ги съдържат в различни концентрации. Проучванията показват, че някои флавоноиди са 50 пъти по-силни антиоксиданти от витамините С и Е, а тези в червеното грозде  1000 пъти по-силни от витамин Е като инхибитори на окислението на холестерола с ниска плътност! Ето някои флабоноиди за които трябва да знаете поне малко, защото могат да бъдат много полезни за здравето ви!


Катехини. От групата на полифенол флавоноидите, потискат растежа на устойчивите на антибиотици стафилококови бактерии, които могат да причинят живото застрашаващи инфекции. Помагат на хората с богата на холестерол диета да поддържат нормално нивото на холестерола си. Предпазват от кариес и болести на венците. Има и данни, че намаляват вероятността за заболяване от рак на стомаха и белия дроб, предотвратяват увреждането на ДНК и забавят атеросклерозата.

Съвети за храната и добавките: Катехините се съдържат във висока концентрация в зеления чай. Има ги още в гроздето, гроздовия сок и виното. Прекомерната употреба на катехини може да има токсично действие. Аз обаче съм установил, че една две чаши зелен чай на ден са и безопасни, и полезни.

Внимание!
Бременните и кърмещите жени и страдащите от сърдечна аритмия трябва да ограничат зеления чай до не повече от две чаши дневно. (Има добавки на екстракт от зелен чай без кофеин.)
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.17189884185791 Seconds