Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Хистидин
Хистидин е незаменима аминокиселина, която участва в образуването на белите и червените кръвни телца, намалява появата на алергии. Хистидинът се смята за предшественик на глутамина. Нивата на хистидин в организма, трябва да бъдат балансирани за да се гарантира добро психическо и физическо здраве. Високите нива на тази аминокиселина са свързани с наличието на психични нарушения като тревожност и шизофрения, а ниските нива на хистидин могат да допринесът за развитието на ревматоиден артрит. Също така поддържа функциите на слуховия нерв и укрепва имунната система.

Хистидин е важен за поддържането на сексуалната функция, той се превръща в хистамин (химикал необходим за стимулирането на сексуалната възбуда). Когато се приема с витамин B3 (ниацин) и витамин В6 (пиридоксин), хистидин може да увеличи сексуалното удоволствие от повишаване нивата на хистамин в организма. Хистамин е необходим също така да помогне на имунната система да знае кога тялото изпитва алергична реакция, както и за производството на стомашните сокове, необходими за нормалното храносмилане.

Добавки


Проучванията показват, че хистидин действа като естествен детоксикатор, за защита на организма от радиация и тежки метали.
Подобно на други аминокиселини, хистидин се намира в много високи протеинови храни, като например месо и млечни продукти, както и под формата на зърна, като например ориз, пшеница, ръж.
Тъй като е с доказан ефект върху централната нервна система и производството хистамин, хора с мания (биполярно) депресия не трябва да приемат допълнително хистидин, без предварителна консултация с лекар. Всеки с нарушения в черния дроб и  бъбреците не трябва да приема хистидин, без предварителна консултация с доктор. Приемането на всяка аминокиселина може да доведе до дисбаланс в нивата на азот, както и да наруши функционирането на цикъла на Кребс, чрез който се елиминират токсините от черния дроб и бъбреците.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.22542190551758 Seconds