Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Тениска Explode (с бродерия)
Тениска Explode (с бродерия)
20.00 BGL
Купи

Explode Whey Protein
Explode Whey Protein
29.00 BGL
Купи

Потник Explode
Потник Explode
10.00 BGL
6.00 BGL
Спестявате: 4.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Gold Matrix Gainer
Gold Matrix Gainer
38.00 BGL
Купи
Фитили
Фитили
10.00 BGL
Купи
Боралин- 8
Боралин- 8
28.80 BGL
Купи
Храносмилателни ензими
Ензимите са необходими за смилане на храната, за освобождаване на ценни витамини, минерали и аминокиселини, които ни поддържат живи и здрави.
Ензимите са катализатори, което означава, че могат да предизвикват взаимодействия, без самите те при това да се променят или разрушават.
Ензимите се разрушават при определени температурни условия.
Най-добре е да се получават от сурови и непреработвани плодове, зеленчуци, яйца, мляко и риба.
Всеки ензим въздейства върху определена храна и те не могат да се заместват помежду си. Недостигът или липсата на един-единствен ензим може да стане причина за заболяване.Ензимите, чиито названия завършват на ,,-аза", са наречени според хранителното вещество, върху което въздействат. Например ензимът, влияещ на фосфора, се нарича фосфатаза, на захарта (захароза) - дизахаридаза.

Пепсинът е много важен ензим, който разгражда белтъчините на поетата храна и ги превръща в използваеми аминокиселини. Без пепсин белтъчините не могат да се използват за изграждането на здрава кожа, здрава скелетна структура, добро кръвоснабдяване и силни мускули.

Ренинът
е храносмилателен ензим, който пресича млякото и превръща белтъка в него - казеина - в използваема от тялото форма. Ренинът освобождава ценни минерали от млякото, калций, фосфор, калий и желязо, които организмът използва за стабилизиране на водния баланс, укрепване на нервната система и поддържане на доброто състояние на зъбите и костите.

Липазата
разгражда мазнините, които след това хранят кожните клетки, предпазват тялото от натъртвания и удари и предотвратяват навлизането на заразни вирусни клетки и алергичните заболявания.

Солната киселина
в стомаха въздейства върху твърдите храни като месо, зеленчуци и пилешко. Тя разгражда белтъчините, калция и желязото. Без нея могат да се появят проблеми като злокачествена анемия, стомашен карцином, вродена ахлорхидрия и алергии. Тъй като стресът, напрежението, гневът и тревожността преди хранене, както и недостигът на някои витамини (предимно от групата в) и минерали причиняват недостиг на солна киселина, повечето от нас го изпитват, макар да не го съзнават. Ако мислите, че имате киселини и се тъпчете с антиацидни препарати, вероятно не знаете, че симптомите на недостатъчна киселина са същите, както при излишък, и тогава вземането на препарат против киселини е най-лошото, което можете да направите.
Д-р Алън Нитлър, автор на „Нов тип лекар", подчертава, че всеки човек над 40-годишна възраст трябва да взема добавка на солна киселина.
Най-добрите форми, които се продават в аптеките, са бетаин HCl и глутамат HCl. Внимавайте! Ако имате язва, посъветвайте се с лекаря си, преди да вземате такава добавка.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.18819499015808 Seconds