Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Цистеин
Цистеин е нееснциална аминокиселина.
Вашата кожа, както и детоксикация на организма ви, изисква цистеин. Той се намира в бета-кератин, основния протеин в ноктите, кожата и косата. Това не само е важно за производство на колаген, но също така подпомага еластичността на кожата.
Цистеин се изисква също и в производството на аминокиселината таурин и е компонент на антиоксиданта глутатион. Това е полезно за детоксикация на организма от вредните токсини и спомага за опазване на мозъка и черния дроб от увреждане от алкохол, наркотици и т.н.
Също така е установено, че цистеин може да помогне в укрепването на защитните лигавица на стомаха и червата, което може да помогне за предотвратяване на щетите, причинени от аспирин и подобни лекарства. Цистеин също е от решаващо значение за метаболизма на редица съществени биохимикали включително коензим А, хепарин, биотин, липоева киселина и глутатион. Цистеинът се прилага най-добре със селен, витамин В6 и витамин Е.Цистеинът е ефикасен при профилактика срещу мозъчни и чернодробни увреждания, причинени от алкохол. Ускорява оздравителните процеси и укрепва имунната система. Засилва растежа на косата. Помага за профилактиката срещу цигарен дим. Полезен при лечение на ревматоиден артрит.

Добавки - промоция


Цистеин се разтваря по-добре, отколкото цистин, и бързо се изхвърля от тялото, така че е по-често използван в комплексното лечение на различни заболявания. Той ускорява възстановяването след операция, изгаряния.Тази аминокиселина също ускорява изгарянето на мазнините и образуване на мускулна тъкан. L-цистеин има способността да унищожава слузта в дихателните пътища, поради това тя често се използва за бронхит и емфизема. Това ускорява процеса на зарастване при заболявания на дихателните органи и играе важна роля при активиране на левкоцити и лимфоцити.
Цистеин се намира в най-високо протеинови храни от:
Животински произход: свинско месо, месо, колбаси, пиле, пуйка, патица, яйца, мляко, суроватъчен протеин, извара, кисело мляко.
Вегетариански източници: червени чушки, чесън, лук, броколи, брюкселско зеле, овес, мюсли от пшеничен зародиш.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.2927520275116 Seconds