Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Цистин
Цистин е сяра-съдържаща аминокиселина, която помага за здрава кожа, коса, кости и съединителна тъкан. Всяка молекула цистин е направена от две молекули цитсеин, друга сяра-съдържаща аминокиселина, която, както подсказва името, е много подобна на цистин, в действителност, цистин обикновено се счита за по-стабилна форма на цистеин, въперки че и двете аминокиселини може да се конвертират в друга, както е необходимо.Цистин е неесенциална аминокиселина, което означава, че тялото произвежда собствени доставки на това вещество. Все пак, храни, като яйца, месо, млечни продукти, както и пълнозърнести храни също са добър източник на цистин.
Цистин работи в тясно сътрудничество с глутатион за премахване на токсините от черния дроб. В действителност, цистеин често се използва в спешните отделения за лечение на предозиране ацетаминофен, които могат да причинят увреждания на черния дроб. Той също така защитава черния дроб и мозъка срещу токсините които се  абсорбират от употреба на алкохол и цигари.
Цистеин се абсорбира по-лесно от организма, отколкото цистин, така че повечето добавки съдържат цистеин, отколкото цистин. В допълнение, твърде много цистин в организма може да предизвика цистинозата, което може да причини образуването на цистинови кристали в тялото, водещи до производство на камъни в бъбреците или пикочния мехур. Този страничен ефект не е свързан с цистеин, но както бе споменато цистеин е нестабилна и често се превръща в цистин в тялото. За да се избегне превръщането на цистеин в потенциално вредни количества цистин, се препоръчва да приемате добавки с витамин С или да консумирате цистосови плодове, заедно с цистеин добавки. Цистин не можа да бъде използван от тялото, без достатъчни количества витамин В, витамин В12 и фолиева киселина. Витамини от В групата са необходими също така да помагат на организма да се отървете от хомоцистеин, отпадъчен продукт, който се образува, когато тялото използва цистеин. Хомоцистеина е свързан с възпаление на артериите, което води до сърдечни заболявания.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.18527817726135 Seconds