Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
12-те тъканни соли на д-р Шюслер
Тъканните соли са неорганични минерални компоненти на телесните тъкани. Известни са още като биохимични клетъчни соли на Шюслер, по името на д-р В. X. Шюслер, който ги е изолирал в края на XIX в. Д-р Шюслер установява, че ако която и да е от тези соли не достига на организма, той се разболява, а ако недостигът се коригира, организмът оздравява сам. С други думи, тъканните соли не са лекарство, а само коректив.Дванадесетте тъканни соли са:

Калциев флуорид. Елемент на съединителната тъкан. Нарушеният му баланс може да причини разширени вени, късно поникване на зъбите, напрягане на сухожилията, карбункули (циреи) и напукване на кожата.

Калциев фосфат. Съдържа се във всички клетки и течности в тялото, важен елемент на стомашните сокове, костите и зъбите. Нарушеното му равновесие или недостигът му е причина за студени длани и стъпала, изтръпване, хидроцеле, болезненост на гърдите и нощно изпотяване.

Калциев сулфат. Съставна част на съединителната тъкан в миниатюрно количество, както и на чернодробните клетки. Нарушеното му равновесие или недостигът му може да причини обриви, дълбоки абсцеси и хронични кървящи язви.

Железен фосфат. Съставна част на кръвта и други клетки в тялото, с изключение на нервните. Нарушеното му равновесие или недостигът му може да причини постоянна диария или обратното - констипация. Използва се като средство срещу кървене от носа и обилна менструация.

Калиев c. Намира се под повърхностните клетки на тялото. Нарушеното му равновесие или недостигът му може да причини екзема и брадавици.

Калиев сулфат. Клетките, които образуват външния слой на кожата и вътрешните органи, реагират с тази сол. Нейният нарушен баланс или недостиг може да причини обриви, жълтеникав налеп в задната част на езика, усещане за тежест и болки в крайниците.

Калиев фосфат. Съдържа се във всички тъкани на тялото, особено нервната, мозъчната и кръвоносните клетки. Нарушеното му равновесие или недостигът му може да наруши разграждането на мазнините, да причини отслабване на паметта, тревожност, безсъние и слаб и ускорен пулс.

Магнезиев фосфат. Друг минерален елемент на костите, зъбите, мозъка, нервите, кръвта и мускулните клетки. Нарушеното му равновесие или недостигът му може да причини спазми, невралгия, остри болки и колики.

Натриев хлорид. Регулира благата в тялото и я пренася до клетките. Нарушеното му равновесие или недостигът му може да причини силна жажда за солено, сенна хрема, сълзене или секрет от носа.

Натриев фосфат. Емулгира мастните киселини и поддържа пикочната киселина в кръвта разтворима. Нарушеното му равновесие или недостигът му може да причини жълтеница, кисел дъх, кисел или напомнящ на мед вкус в устата.

Натриев сулфат. Слаб дразнител за тъканите, функционира като стимулатор на естествената секреция. Нарушеното му равновесие или недостигът му може да причини леко повишение на температурата, оток, депресия и заболявания на жлъчката.

Силициева киселина. Елемент на всички клетки на съединителната тъкан, както и на косата, ноктите и кожата. Недостигът или нарушеното му равновесие може да причини отслабване на паметта, карбункули, окапване на косата и набраздени, врастващи в кожата нокти. Ако ядете пълнозърнести храни, би трябвало да получавате достатъчно от тази тъканна сол.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.19705104827881 Seconds