Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Reload
Reload
45.00 BGL
Купи

Глицеринов сапун с екстракт от охлюви
Глицеринов сапун с екстракт от охлюви
1.50 BGL
Купи

Сълзи от охлюв
Сълзи от охлюв
5.90 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Arginine Matrix
Arginine Matrix
23.00 BGL
Купи
Шейкър Explode 600мл
Шейкър Explode 600мл
7.00 BGL
Купи
Creatine Monohydrate Pure 500gr
Creatine Monohydrate Pure 500gr
26.00 BGL
Купи
12-те тъканни соли на д-р Шюслер
Тъканните соли са неорганични минерални компоненти на телесните тъкани. Известни са още като биохимични клетъчни соли на Шюслер, по името на д-р В. X. Шюслер, който ги е изолирал в края на XIX в. Д-р Шюслер установява, че ако която и да е от тези соли не достига на организма, той се разболява, а ако недостигът се коригира, организмът оздравява сам. С други думи, тъканните соли не са лекарство, а само коректив.Дванадесетте тъканни соли са:

Калциев флуорид. Елемент на съединителната тъкан. Нарушеният му баланс може да причини разширени вени, късно поникване на зъбите, напрягане на сухожилията, карбункули (циреи) и напукване на кожата.

Калциев фосфат. Съдържа се във всички клетки и течности в тялото, важен елемент на стомашните сокове, костите и зъбите. Нарушеното му равновесие или недостигът му е причина за студени длани и стъпала, изтръпване, хидроцеле, болезненост на гърдите и нощно изпотяване.

Калциев сулфат. Съставна част на съединителната тъкан в миниатюрно количество, както и на чернодробните клетки. Нарушеното му равновесие или недостигът му може да причини обриви, дълбоки абсцеси и хронични кървящи язви.

Железен фосфат. Съставна част на кръвта и други клетки в тялото, с изключение на нервните. Нарушеното му равновесие или недостигът му може да причини постоянна диария или обратното - констипация. Използва се като средство срещу кървене от носа и обилна менструация.

Калиев c. Намира се под повърхностните клетки на тялото. Нарушеното му равновесие или недостигът му може да причини екзема и брадавици.

Калиев сулфат. Клетките, които образуват външния слой на кожата и вътрешните органи, реагират с тази сол. Нейният нарушен баланс или недостиг може да причини обриви, жълтеникав налеп в задната част на езика, усещане за тежест и болки в крайниците.

Калиев фосфат. Съдържа се във всички тъкани на тялото, особено нервната, мозъчната и кръвоносните клетки. Нарушеното му равновесие или недостигът му може да наруши разграждането на мазнините, да причини отслабване на паметта, тревожност, безсъние и слаб и ускорен пулс.

Магнезиев фосфат. Друг минерален елемент на костите, зъбите, мозъка, нервите, кръвта и мускулните клетки. Нарушеното му равновесие или недостигът му може да причини спазми, невралгия, остри болки и колики.

Натриев хлорид. Регулира благата в тялото и я пренася до клетките. Нарушеното му равновесие или недостигът му може да причини силна жажда за солено, сенна хрема, сълзене или секрет от носа.

Натриев фосфат. Емулгира мастните киселини и поддържа пикочната киселина в кръвта разтворима. Нарушеното му равновесие или недостигът му може да причини жълтеница, кисел дъх, кисел или напомнящ на мед вкус в устата.

Натриев сулфат. Слаб дразнител за тъканите, функционира като стимулатор на естествената секреция. Нарушеното му равновесие или недостигът му може да причини леко повишение на температурата, оток, депресия и заболявания на жлъчката.

Силициева киселина. Елемент на всички клетки на съединителната тъкан, както и на косата, ноктите и кожата. Недостигът или нарушеното му равновесие може да причини отслабване на паметта, карбункули, окапване на косата и набраздени, врастващи в кожата нокти. Ако ядете пълнозърнести храни, би трябвало да получавате достатъчно от тази тъканна сол.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.34376096725464 Seconds