Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Snail gel + Q10
Snail gel + Q10
24.00 BGL
Купи

Gold Matrix Gainer
Gold Matrix Gainer
38.00 BGL
Купи

Шейкър Explode 600мл
Шейкър Explode 600мл
7.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Боралин Slim
Боралин Slim
29.70 BGL
Купи
Explode Mass Gainer 1 kg
Explode Mass Gainer 1 kg
28.00 BGL
Купи
Taurine
Taurine
15.00 BGL
Купи
BCAAs

След протеините, добавките с аминокиселини са може би най-важните добавки  за културистите. Когато стане дума за различни аминокиселини само няколко могат да се конкурират с важността на разклонено-верижните аминокиселини BCAAs. В същност, за културиста, ВСАА може спокойно да бъде най-основния продукт аминокиселини, които купувате. Няма нищо измислено или тенденциозно по отношение на ВСАА. С течение на годините верижно-разклонените аминокиселини са изучавани обширно относно техните двойни анаболни и анти-катаболни действия. Правилно четете. ВСАА е анаболен и антикатаболен продукт.


 

Разклонено-верижните аминокиселини са анаболни, поради:
способността си значително да увеличават синтеза на протеини;
улесняват освобождаването на хормони, като хормона на растежа (GH), IGF-1, и инсулин; спомагат за поддържането на благоприятно съотношение на тестостерон към кортизол BCAAs са също изключително антикатаболни - те могат да предотвратят разрушаването на протеини и загубата на мускули. По време на интензивна тренировка или стриктна диета, загубата на мускули е наистина реален проблем. Затова е необходимо да добавяте ВСАА.

Сериозните културисти би трябвало да използват ВСАА през цялата година, има и определено време, когато употребата на ВСАА е особено важно.

По време на особено интензивна диета или тренировка (т.е. когато приемането на калории е намалено или когато разходът на енергия е повишен) пиема ВСАА  е много по-важен. Тогава, съществува голям риск от мускулна загуба поради намаляване съотношението на протеиновия синтез и повишаване на претеолизата. ВСАА  помага, като гарантира, че нито едното няма да се случи. В действителност клонесто-верижните аминокиселини могат да бъдат енергийно оксидирани по време на диета с недостиг на калории.

Проучванията всъщност изследваха ролята, която играят BCAAs по време на загуба на тегло. В едно епохално проучване, елитни атлети подложени на диета използваха като добавка BCAAs. Групата на ВСАА показа най-голяма загуба на тегло и намаляване на процента мазнини в тялото. Така, че ако сте състезател по културизъм или целта ви е да намалите телесните мазнини, докато същевременно поддържате мускулна маса, не може да си позволите да тренирате без ВСАА.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.16559100151062 Seconds