Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
BCAAs

След протеините, добавките с аминокиселини са може би най-важните добавки  за културистите. Когато стане дума за различни аминокиселини само няколко могат да се конкурират с важността на разклонено-верижните аминокиселини BCAAs. В същност, за културиста, ВСАА може спокойно да бъде най-основния продукт аминокиселини, които купувате. Няма нищо измислено или тенденциозно по отношение на ВСАА. С течение на годините верижно-разклонените аминокиселини са изучавани обширно относно техните двойни анаболни и анти-катаболни действия. Правилно четете. ВСАА е анаболен и антикатаболен продукт.


 

Разклонено-верижните аминокиселини са анаболни, поради:
способността си значително да увеличават синтеза на протеини;
улесняват освобождаването на хормони, като хормона на растежа (GH), IGF-1, и инсулин; спомагат за поддържането на благоприятно съотношение на тестостерон към кортизол BCAAs са също изключително антикатаболни - те могат да предотвратят разрушаването на протеини и загубата на мускули. По време на интензивна тренировка или стриктна диета, загубата на мускули е наистина реален проблем. Затова е необходимо да добавяте ВСАА.

Сериозните културисти би трябвало да използват ВСАА през цялата година, има и определено време, когато употребата на ВСАА е особено важно.

По време на особено интензивна диета или тренировка (т.е. когато приемането на калории е намалено или когато разходът на енергия е повишен) пиема ВСАА  е много по-важен. Тогава, съществува голям риск от мускулна загуба поради намаляване съотношението на протеиновия синтез и повишаване на претеолизата. ВСАА  помага, като гарантира, че нито едното няма да се случи. В действителност клонесто-верижните аминокиселини могат да бъдат енергийно оксидирани по време на диета с недостиг на калории.

Проучванията всъщност изследваха ролята, която играят BCAAs по време на загуба на тегло. В едно епохално проучване, елитни атлети подложени на диета използваха като добавка BCAAs. Групата на ВСАА показа най-голяма загуба на тегло и намаляване на процента мазнини в тялото. Така, че ако сте състезател по културизъм или целта ви е да намалите телесните мазнини, докато същевременно поддържате мускулна маса, не може да си позволите да тренирате без ВСАА.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.50106310844421 Seconds