Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
DL- фенилаланин
Тази форма на основната аминокиселина фенилаланин е смес от равни части фенилаланин D (синтетичен) и фенилаланин L (естествен). Като отделя и активира морфиноподобни хормони, наречени ендорфини, той усилва и продължава естествената болкоуспокояваща реакция на организма при травма, злополука и болест.
Някои ензимни системи в тялото постоянно унищожават ендорфините, но DL-фенилаланинът успешно потиска тези ензими и оставя болкоуспокоябащите ендорфини да си бършат работата.
Много хора, които не реагират на обикновени болкоуспокояващи се повлияват от DL-фенилаланин.


Страдащите от хронични болки имат ниско ниво на ендорфините в кръвта и гръбначно-мозъчната течност. Тъй като DL-фенилаланинът възстановява нормалното им ниво, той е в състояние да помогне на организма да намали болката по естествен път, без прилагане на лекарства.
Нещо повече, тъй като той е способен на селективно блокиране на болката, помага успешно при продължителен хроничен дискомфорт, като същевременно не засяга естествените защитни механизми на организма при остра краткотрайна болка (изгаряне, порязване и т. н.).
Ефектът на DL-фенилаланина често се равнява и дори надвишава този на морфина и други опиати, но се различава от медикаментите, защото:
-  не причинява пристрастяване;
-  болкоуспокояващото действие става с времето все по-ефикасно (не се развива поносимост);
-  е силен антидепресант;
-  носи продължително облекчение на болката до един месец, без прилагане на допълнителни лекарства;
-  не е токсичен;
-  може да се съчетава с други лекарства или терапия за по-силно действие, без да си пречат взаимно.

Полезно действие:
Естествено болкоуспокояващо средство при състояния като внезапна травма, остеоартрит, ревматизъм, болки в кръста, мигрени, мускулни спазми, следоперативни болки и невралгия.

Указания за добавките:
DL-фенилаланинът се предлага обикновено на таблетки по 375 мг. Правилната доза зависи от индивидуалните особености в усещането за болка.
Шест таблетки дневно (по две таблетки 15 минути преди всяко хранене) е най-добрият начин да се започне това лечение. Болката трябва да намалее до четири дни, макар че в някои случаи може да отнеме до 3-4 седмици. (Ако през първите 3 седмици не се получи значително подобрение, увеличете двойно дозата за още 2-3 седмици. Ако лечението продължава да бъде неефикасно, прекратете го. Установено е, че 5-15% от хората не се повлияват от обезболяващите свойства на DL-фенилаланина.)

ВНИМАНИЕ: DL-фенилаланинът е противопоказан по време на бременност, както и за хора с фенилкетонурия. Тъй като повишава кръвното налягане, страдащите от сърдечни заболявания или високо кръвно трябва да се посъветват с лекар, преди да приложат това лечение. Обикновено обаче е възможно да вземат DL-фенилаланина след хранене.

Лични съвети и бележки:
При вземане на DL-фенилаланин болката обикновено намалява през първата седмица. След това дозата може постепенно да се намали, докато се определи минималната необходима доза. Каквато и да се окаже вашата, разпределете я равномерно през деня.
На някои хора е достатъчно да вземат DL-фенилаланин само една седмица в месеца; на други той е нужен постоянно. (За мен беше интересно откритието, че много хора, които не се повлияват от обикновени обезболяващи лекарства като „Емпирин" и „Валиум", се повлияват от DL-фенилаланин.)
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.18036198616028 Seconds