Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Мъжки потник Explode
Мъжки потник Explode
15.00 BGL
Купи

Reload
Reload
45.00 BGL
Купи

Тениска Explode (с бродерия)
Тениска Explode (с бродерия)
20.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Rhodosorb-FARER 200 gr.
Rhodosorb-FARER 200 gr.
5.00 BGL
Купи
Тениска EXPLODE 2013 - синя
Тениска EXPLODE 2013 - синя
15.00 BGL
Купи
3Bul.Us
3Bul.Us
30.00 BGL
Купи
DL- фенилаланин
Тази форма на основната аминокиселина фенилаланин е смес от равни части фенилаланин D (синтетичен) и фенилаланин L (естествен). Като отделя и активира морфиноподобни хормони, наречени ендорфини, той усилва и продължава естествената болкоуспокояваща реакция на организма при травма, злополука и болест.
Някои ензимни системи в тялото постоянно унищожават ендорфините, но DL-фенилаланинът успешно потиска тези ензими и оставя болкоуспокоябащите ендорфини да си бършат работата.
Много хора, които не реагират на обикновени болкоуспокояващи се повлияват от DL-фенилаланин.


Страдащите от хронични болки имат ниско ниво на ендорфините в кръвта и гръбначно-мозъчната течност. Тъй като DL-фенилаланинът възстановява нормалното им ниво, той е в състояние да помогне на организма да намали болката по естествен път, без прилагане на лекарства.
Нещо повече, тъй като той е способен на селективно блокиране на болката, помага успешно при продължителен хроничен дискомфорт, като същевременно не засяга естествените защитни механизми на организма при остра краткотрайна болка (изгаряне, порязване и т. н.).
Ефектът на DL-фенилаланина често се равнява и дори надвишава този на морфина и други опиати, но се различава от медикаментите, защото:
-  не причинява пристрастяване;
-  болкоуспокояващото действие става с времето все по-ефикасно (не се развива поносимост);
-  е силен антидепресант;
-  носи продължително облекчение на болката до един месец, без прилагане на допълнителни лекарства;
-  не е токсичен;
-  може да се съчетава с други лекарства или терапия за по-силно действие, без да си пречат взаимно.

Полезно действие:
Естествено болкоуспокояващо средство при състояния като внезапна травма, остеоартрит, ревматизъм, болки в кръста, мигрени, мускулни спазми, следоперативни болки и невралгия.

Указания за добавките:
DL-фенилаланинът се предлага обикновено на таблетки по 375 мг. Правилната доза зависи от индивидуалните особености в усещането за болка.
Шест таблетки дневно (по две таблетки 15 минути преди всяко хранене) е най-добрият начин да се започне това лечение. Болката трябва да намалее до четири дни, макар че в някои случаи може да отнеме до 3-4 седмици. (Ако през първите 3 седмици не се получи значително подобрение, увеличете двойно дозата за още 2-3 седмици. Ако лечението продължава да бъде неефикасно, прекратете го. Установено е, че 5-15% от хората не се повлияват от обезболяващите свойства на DL-фенилаланина.)

ВНИМАНИЕ: DL-фенилаланинът е противопоказан по време на бременност, както и за хора с фенилкетонурия. Тъй като повишава кръвното налягане, страдащите от сърдечни заболявания или високо кръвно трябва да се посъветват с лекар, преди да приложат това лечение. Обикновено обаче е възможно да вземат DL-фенилаланина след хранене.

Лични съвети и бележки:
При вземане на DL-фенилаланин болката обикновено намалява през първата седмица. След това дозата може постепенно да се намали, докато се определи минималната необходима доза. Каквато и да се окаже вашата, разпределете я равномерно през деня.
На някои хора е достатъчно да вземат DL-фенилаланин само една седмица в месеца; на други той е нужен постоянно. (За мен беше интересно откритието, че много хора, които не се повлияват от обикновени обезболяващи лекарства като „Емпирин" и „Валиум", се повлияват от DL-фенилаланин.)
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.18384003639221 Seconds