Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Tribulus Terrestris
Екстрактът от Tribulus Terrestris стимулира производството от хипофизата на лутенизиращ хормон (ЛХ), който изпраща сигнали на тестисите да произвеждат повече тестостерон. А повишеното му ниво има пряк ефект върху силата, мускулния растеж, чистото телесно тегло, увеличава значително мъжката потентност и либидо, силата и продължителността на ерекцията.
При жените пък се увеличава не ЛХ, а фоликостимулиращият хормон и не тестостеронът, а естрогенът. Заради това различно действие хормоналният балансиращ ефект   на   българския   Tribulus Terrestris го прави много добър при предменструален и менопаузен синдром, както и при лечение на безплодие. Жени, приемащи екстракт от Tribulus Terrestris, свалят излишните мазнини по-лесно и увеличават силата и чистата си мускулна маса.Защо обаче точно българският екстракт на Tribulus Terrestris има такова вълшебно действие? Малцина знаят, че тази билка се среща само в някои части на света. Безспорно доказано е обаче, че най-висококачественият Tribulus Terrestris е българският - с най-висок процент активни вещества, влияещи на хормоналния баланс. По тази причина само български Tribulus Terrestris с правилната концентрация води до изключително анаболен, тестостероноповишаващ ефект, който се дължи на специфичните фуростаноли, които се съдържат в него. Българският екстракт съдържа минимум 40% фуростанолови сапонини, докато екстрактите от друг произход (обикновено китайски и индийски) съдържат до 15-20% фуростаноли.
Нещо много важно, което обикновено се „изпуска", е, че фитохимията на китайския и индийския Tribulus Terrestris е различна от тази на българския - заради географското разположение, уникалния климат и релеф на страната, различните части на растението, от които се извлича екстрактът, различното време в годината и специалният метод за събиране на билката. Индийските и китайските екстракти съдържат фуростаноли, които не влияят върху сексуалната физиология и регулирането на хормоналния баланс. Този огромен плюс на българския Tribulus Terrestris е заради факта, че само той съдържа в големи количества стероидния растителен сапонин protodioscin, който почти или напълно отсъства в Tribullus. растящ във всички останали региони на света. Сапонинът protodioscin е пряко свързан с тестостероно повишаващия ефект на екстракта от Tribulus Terrestris и именно на това се дължи разликата във фармакологичните и физиологичните функции на българския екстракт и предимството му пред всички останали. В допълнение фуростанолите в китайския и индийския  Terrestris не се разграждат и усвояват напълно от тялото, докато всички активни съставки в българския Tribulus Terrestris напълно се абсорбират и използват от човешкия организъм. Всичко това обяснява разликата в ефекта от екстрактите от Tribulus Terrestris от различен произход. Затова тази статия е базирана изцяло върху ефектите от български екстракт от Tribulus Terrestris. Повечето вносни препарати, предлагани на пазара в момента, съдържат екстракти от китайски и индийски произход, с ниска концентрация на активно вещество, и на практика са с почти нулев ефект. Затова за добри резултати е препоръчително да използвате много по-добрите, висококонцентрирани български продукти като 3bul.us Сред атлетите българският екстракт от Tribulus Terrestris има най-общо следните приложения:
- за качване на мускулна маса и увеличаване на силата, като алтернатива на стероидите. Тъй като българският екстракт от Tribulus Terrestris повишава тестостерона по естествен път, той е безвреден и няма никакви странични ефекти. Затова е изключително ефикасен за атлети, търсещи увеличение на мускулна маса и сила по безопасен начин. В този случай се препоръчва прием на български екстракт от Tribulus Terrestris в продължение на 8 седмици. Препоръчителната дневна доза е от 1000-2500 мг дневно, като за 80-100 кг атлет препоръчителната доза е около 2000 мг. Тъй като е активен в тялото около 8 часа. дневната доза трябва да се раздели на 3 приема, осигуряващи постоянно високо ниво на тестостерона в тялото. След 8-седмичния цикъл се прави пауза от 2 седмици и приемът може да почне отново. Този цикъл "8-седмици със, 2-седмици пауза" може да се повтаря непрекъснато.
- за възстановяване на естественото производство на тестостерон след продължителен прием на анаболни стероиди. Както е известно, дългите 6, 8 или 12-седмични стероидни цикли спират естественото производство на тестостерон в тялото на атлетите мъже, тестисите се свиват и резултатът е импотентност. Ясно е обаче, че въпреки това билдерите винаги ще използват анаболни стероиди и в такива случаи българският екстракт от Tribulus Terrestris е изключително важен. След стероидния цикъл веднага се започва цикъл с екстракт от Tribulus Terrestris Така се възстановява естественото производство на тестостерон в тялото и същевременно се поддържат и запазват резултатите, постигнати по време на стероидния прием. В този случай също се прави 8-седмичен цикъл като описаният по-горе. Билдери с нарушения в естественото производството на тестостерон могат да използват български екстракт от Tribulus дори по време на стероидния цикъл.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.27473592758179 Seconds