Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Сълзи от охлюв
Сълзи от охлюв
5.90 BGL
Купи

Explode L-Glutamine 500гр
Explode L-Glutamine 500гр
84.00 BGL
Купи

Тениска Explode (с бродерия)
Тениска Explode (с бродерия)
20.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
L-carnitine capsules
L-carnitine capsules
28.00 BGL
Купи
Rhodosorb-FARER 100 gr.
Rhodosorb-FARER 100 gr.
3.60 BGL
Купи
6 Pro
6 Pro
112.00 BGL
Купи
Tribulus Terrestris
Екстрактът от Tribulus Terrestris стимулира производството от хипофизата на лутенизиращ хормон (ЛХ), който изпраща сигнали на тестисите да произвеждат повече тестостерон. А повишеното му ниво има пряк ефект върху силата, мускулния растеж, чистото телесно тегло, увеличава значително мъжката потентност и либидо, силата и продължителността на ерекцията.
При жените пък се увеличава не ЛХ, а фоликостимулиращият хормон и не тестостеронът, а естрогенът. Заради това различно действие хормоналният балансиращ ефект   на   българския   Tribulus Terrestris го прави много добър при предменструален и менопаузен синдром, както и при лечение на безплодие. Жени, приемащи екстракт от Tribulus Terrestris, свалят излишните мазнини по-лесно и увеличават силата и чистата си мускулна маса.Защо обаче точно българският екстракт на Tribulus Terrestris има такова вълшебно действие? Малцина знаят, че тази билка се среща само в някои части на света. Безспорно доказано е обаче, че най-висококачественият Tribulus Terrestris е българският - с най-висок процент активни вещества, влияещи на хормоналния баланс. По тази причина само български Tribulus Terrestris с правилната концентрация води до изключително анаболен, тестостероноповишаващ ефект, който се дължи на специфичните фуростаноли, които се съдържат в него. Българският екстракт съдържа минимум 40% фуростанолови сапонини, докато екстрактите от друг произход (обикновено китайски и индийски) съдържат до 15-20% фуростаноли.
Нещо много важно, което обикновено се „изпуска", е, че фитохимията на китайския и индийския Tribulus Terrestris е различна от тази на българския - заради географското разположение, уникалния климат и релеф на страната, различните части на растението, от които се извлича екстрактът, различното време в годината и специалният метод за събиране на билката. Индийските и китайските екстракти съдържат фуростаноли, които не влияят върху сексуалната физиология и регулирането на хормоналния баланс. Този огромен плюс на българския Tribulus Terrestris е заради факта, че само той съдържа в големи количества стероидния растителен сапонин protodioscin, който почти или напълно отсъства в Tribullus. растящ във всички останали региони на света. Сапонинът protodioscin е пряко свързан с тестостероно повишаващия ефект на екстракта от Tribulus Terrestris и именно на това се дължи разликата във фармакологичните и физиологичните функции на българския екстракт и предимството му пред всички останали. В допълнение фуростанолите в китайския и индийския  Terrestris не се разграждат и усвояват напълно от тялото, докато всички активни съставки в българския Tribulus Terrestris напълно се абсорбират и използват от човешкия организъм. Всичко това обяснява разликата в ефекта от екстрактите от Tribulus Terrestris от различен произход. Затова тази статия е базирана изцяло върху ефектите от български екстракт от Tribulus Terrestris. Повечето вносни препарати, предлагани на пазара в момента, съдържат екстракти от китайски и индийски произход, с ниска концентрация на активно вещество, и на практика са с почти нулев ефект. Затова за добри резултати е препоръчително да използвате много по-добрите, висококонцентрирани български продукти като 3bul.us Сред атлетите българският екстракт от Tribulus Terrestris има най-общо следните приложения:
- за качване на мускулна маса и увеличаване на силата, като алтернатива на стероидите. Тъй като българският екстракт от Tribulus Terrestris повишава тестостерона по естествен път, той е безвреден и няма никакви странични ефекти. Затова е изключително ефикасен за атлети, търсещи увеличение на мускулна маса и сила по безопасен начин. В този случай се препоръчва прием на български екстракт от Tribulus Terrestris в продължение на 8 седмици. Препоръчителната дневна доза е от 1000-2500 мг дневно, като за 80-100 кг атлет препоръчителната доза е около 2000 мг. Тъй като е активен в тялото около 8 часа. дневната доза трябва да се раздели на 3 приема, осигуряващи постоянно високо ниво на тестостерона в тялото. След 8-седмичния цикъл се прави пауза от 2 седмици и приемът може да почне отново. Този цикъл "8-седмици със, 2-седмици пауза" може да се повтаря непрекъснато.
- за възстановяване на естественото производство на тестостерон след продължителен прием на анаболни стероиди. Както е известно, дългите 6, 8 или 12-седмични стероидни цикли спират естественото производство на тестостерон в тялото на атлетите мъже, тестисите се свиват и резултатът е импотентност. Ясно е обаче, че въпреки това билдерите винаги ще използват анаболни стероиди и в такива случаи българският екстракт от Tribulus Terrestris е изключително важен. След стероидния цикъл веднага се започва цикъл с екстракт от Tribulus Terrestris Така се възстановява естественото производство на тестостерон в тялото и същевременно се поддържат и запазват резултатите, постигнати по време на стероидния прием. В този случай също се прави 8-седмичен цикъл като описаният по-горе. Билдери с нарушения в естественото производството на тестостерон могат да използват български екстракт от Tribulus дори по време на стероидния цикъл.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.31398606300354 Seconds