Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Анализ на мускулите на трапецовидния мускул - Trapezius
Подробен анализ на мускулите на акромиалноключичната става (трапецовиден мускул)
Няма разгледахме трапецовидния мускул от гледна точка на различните упражнения за гърба. Тук ще се спрем на горната му предна област. Добре оформени трапецовидни мускули създават впечатление за мощна физика. И обратно, ако горният им дял съставляваш областта между шията и делтовидния мускул, не е добре развит, се нарушава хармоничността на цялата физика. Като отделим известно внимание на този мускул ще постигнем доброто му очертаване и оформяне.
В този статия ще анализираме упражненията с повдигане на рамената, които са фундаментални за тренировката за трапецовидния мускул. Те въздействат също така и върху повдигача на лопатката и ромбоидните мускули, като ще анализираме всеки един от тях по отделно.
 


Местоположение и функция на мускулите акромиалноключичната става
Трапецовиден мускул
- Местоположение: Започва от гръдните прешлени по цялата им дължина шията и стигат до страничната област на ключицата и основата на черепа. Тук ще се съсредоточим върху областта напречно разположена на акромиалноключичната (А.К) става, разположена между ключицата и лопатката.
- Функция: Горните мускулни влакна повдигат лопатката, средите я завъртат нагоре и я отвеждат. Средните мускулни влакна тук са споменат и защото се активират заедно с долната област при завършване на влизането. Освен това средната област на трапецовидния мускул се активира силно от повдигането на рамената с изтегляне отдолу.
Повдигач па лопатката
- Местоположение: Започва от първите четири шийни прешлена и стига до средния ръб на лопатката.
- Функция: Служи за повдигане па лопатката в началото на движението и също така за въртенето й нагоре.
Ромбоидни мускули (голям и малък)
- Местоположение: Започват от средната линия на гърба, и по-точно от гръдните прешлени, и стига до средния ръб на лопатката.
- Функция: Служат за стягането на лопатките. Ромбоидните мускули работят в синхрон със средните влакна на трапецовидния мускул. Те спомагат и за стабилизирането на лопатката и се включват в нейното повдигане и връщане обратно, като дават по този начин възможност на рамото да се движи нагоре и надолу.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.23957800865173 Seconds