Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Анализ на раменните мускули - Deltoids
Известният писател Стъдз Търкъл, описващ град Чикаго, предлага той да бъде наричан „града на широките плешки". Тази фраза буди възхищение и уважение и дори малко страх у тези, които са чували така да наричат „Града на ветровете". Това обаче е и най-големият комплимент на господин Търкъл. В края на краищата, широките плешки, т.е. рамене , говорят за сила и мощ и дори вдъхват страх.
Тази метафора може да се пренесе и в областта на тренировката със съпротивление и тежести. Могъщите рамене са израз на сила и когато на сцената се появи широкоплещест мъжага, с рамене като буци, той винаги буди страх и завист. Не може да изградим „идеална физика", без да развием и оформим добре мускулатурата на рамената.
Преди да пристъпим към развиването на добре оформени рамена трябва да подчертаем, че раменните мускули са разположени върху слаба и механично крехка конструкция и трябва да се прилага правилна методика, за да се постигне безопасното им и ефективно развитие.
Местоположение и функция на мускулите на раменния пояс
В изграждането на добра раменна мускулатура се работи не само върху нейните размери, а трябва внимателно да се тренира и цялата деликатна област. Необходимо е да се обърне внимание на местоположението и функцията на тази сложна система от мускули. Често когато говорим за раменни мускули, имаме предвид делтовидните мускули.
Делтовидния мускул има три части или глави
Делтовидният мускул е триглав и е разположени в горния край и встрани от раменната става. Той има три ясно изразени раздела, наречени глави, а не представлява три отделни мускула. Тези раздели се наричат, съобразно местоположението си, предна, задна и средна глава. Така че е неправилно да се говори за преден, заден или среден делтовиден мускул, а за съответната глава на този мускул. Трите глави са тясно свързани и поради това почти във всяко упражнение за рамената участват поне две от тях.
Трябва да подчертаем, че делтовидният мускул е само един от шестте мускула, които покриват раменната става, образувана от ставата на лопатката и главата на раменната кост. Останалите пет водят началото си от лопатката и поради това са описани като гръбни мускули.Делтовиден мускул
Местоположение: Делтовидният мускул започва от латералната третина на ключицата, акромиума и бодилковия израстък на лопатката.
Предна глава - Започва от латералната част на ключицата.
Задна глава - Започва от горната част на задната област на лопатката.
Медиална глава - Започва от външния дял на лопатката и горната й задна област.
И трите глави на делтовидния мускул стигат до делтовидната грапава издатина на раменната кост в първата третина на латералната част на мишицата.
Делтовидният мускул служи за отвеждането на ръката, а предните му влакна участват в сгъването и медиалната ротация на раменната става, докато задните служат за разгъване и латерална ротация на ставата.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.12120199203491 Seconds