Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Бенч прес с наклон с дъмбели - Chest
Bench press s naklon
Бенч  прес с наклон с дъмбели акцентират върху горната част на гръдните мускули и представляват изолирано движение. Те активират силно първо страничната област (в началото на движението), а след това средната област на гръдните мускули (в края на движението) поради посоката на движение отвън навътре. Освен това, извиването на китките с дъмбелите въздейства допълнително върху горната и вътрешна области.
Спускайте дъмбелите до малко над ключицата
Както и при пресите с наклон с щанга , съпротивлението трябва да се издърпва до горната област на гръдните мускули, малко под ключицата. Трябва да си представяме, че дъмбелите са свързани като щанга, тъй като упражнението с тях изисква още по-голяма прецизност.
Опасността от травми се повишава
При изпълнението под наклон опасността от външни и вътрешни травми е още по-голяма. Ако дъмбелите се издърпат твърде ниско, може да се пренапрегнат раменните връзки. Ако пък се спуснат много по-нагоре, раменните връзки може да се разтегнат прекалено силно.
Рискът от получаване на външни травми е също по-голям, защото умората настъпва по-бързо и е много по-трудно да се осъществява контрол над движението поради по-слабата позиция на гръдните мускули и по-слабите помощни мускули на рамената. С настъпването на умората може да се получи неравномерен мускулен рефлекс в края на серията и трениращият може лесно да удари главата си с дъмбелите.

Бенч прес с наклон с дъмбели


Задължително е движението да се извършва във вертикална посока
Задължително е да извършваме движението във вертикална посока, за да въздействаме максимално на горната област на гръдните мускули. Когато се изпълнява това упражнение, при вдигането съществува тенденция да се изнасят тежестите навън. Това би отклонило посоката на въздействие и би натоварило силно раменете . Щом съпротивлението, предназначено за гръдните мускули, се пренасочи по този начин, раменните връзки и сухожилия се претоварват от ъгъла на движението и разтегнатото им положение, причинено от изнасянето на дъмбелите пред тялото.
Положението на лактите е още по-важно
При бенч пресата с наклон с дъмбели положението на лактите е още по-важно отколкото при пресата с дъмбели от тилен лег. Поради наклона, лактите, поставени зад тежестите, ни карат да изнасяме дъмбелите навън, докато ги движим нагоре. Лекото разгъване на китките улеснява поставянето на лактите напред.Необходимо е силно нервно импулсиране
В това движение съществува тенденция да се акцентира върху рамената и се изисква силна концентрация, за да се насочат нервните импулси към гръдните мускули. Силата първо атакува областта на предните делтовидни мускули. Ако искаме да извлечем максимална полза от пресите с наклон с дъмбели , абсолютно необходимо е да намалим въздействието върху рамената колкото може повече. Трябва да се насочим направо надолу по средната линия на гръднатa област чрез съкращаване на гръдните мускули в началото и по време на цялото движение, а не чрез акцентиране върху делтовидните мускули.
В основни линии правилното изпълнение на бенч пресите с наклон с дъмбели е като при пресите с дъмбели от тилен лег, като се има предвид и особеностите им, описани по-горе.
Важно
1. Дръжте лактите в положение под тежестта през цялото движение.
2. Избутвайте вертикално нагоре, а не навън.
3. Издърпвайте дъмбелите надолу на линията на ключицата.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.13450789451599 Seconds