Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Бенч прес с обратен наклон с дъмбели - Chest
Бенч пресите с обратен наклон с дъмбели въздействат върху мускулите на долната гръдна област. Както и по отношение на пресите с щанга и за това упражнение се водят горещи спорове, дали е полезно или не. Много специалисти смятат, че от бенч пресите с щанга или дъмбели няма полза и че трябва да тренираме изключително само с преси от тилен лег и с наклон. Други пък са на съвсем противоположното мнение и изтъкват значението на пресите с обрат наклон, като твърдят, че те допринасят за по-цялостното развитие на гръдна област и поради това трябва да бъдат включвани в тренировъчните програми.
Защитниците на това упражнение имат силен аргумент в негова подкрепа. Движението отвън навътре при него първо въздейства върху долната странична област на гръдните мускули (през първата половина от вдигането) и второ върху долната средна област (през втората половина от вдигането). Включването на външната и вътрешна области на долната част на гръдните мускули води до разграничаване на частта под и около долната им област, което още по-силно ги подчертава и уголемява, а това не може да се постигне чрез друг ъгъл на въздействие.
Раменните стави са изложени на голяма опасност от травми
При бенч пресите с дъмбели с обратен наклон рискът е много по-голям отколкото при пресите с наклон и от тилен лег. Поради това че тялото е в положение с обратен наклон, силата атакува уязвимата раменна област много по-мощно отколкото при пресите с наклон. Незащитеното положение на раменните стави ги излага на голяма опасност. Задължително е движението да се изпълнява с акцент върху гръдните мускули, за да се облекчи потенциалния стрес върху раменните стави.Задължително е да осъществите силно нервно импулсиране
Обратният наклон на тялото увеличава влиянието на гравитацията повече отколкото при другите упражнения и от трениращият се изискват още по-големи усилия, за да не позволи тя да вземе надмощие по време на ексцентричната фаза на контракцията. Задължително трябва да се изпращат силни нервни импулси към гръдните мускули, за да се облекчи натоварването върху раменните стави. Ако натоварването на гръдните мускули е твърде голям, а рамената не могат да го понесат, раменните връзки и стави ще са принудени да го поемат. В най-добрия случай цялата раменна област е изложена на опасност от вътрешни травми, а в най-лошият, спортистът е застрашен от това тежестта да се стовари и да му размаже лицето.
Трудно е да се поддържа правилната посока на движението
Поради обратният наклон на тялото и увеличеното въздействие на гравитацията е трудно да се поддържа правилната посока на движение. Изисква се пълно съсредоточаване, за да се изпълнява прецизно това упражнение. Съществува голяма опасност дъмбелите да се изнасят твърде много напред или назад в движението им надолу. Често те се движат много встрани или много близко до тялото. Ако не се движат по правилната линия, а напред, назад или встрани, има голяма вероятност да разтегнем и дори скъсаме раменните връзки и стави. Ако ги оставим да се приближават към тялото, има огромна опасност да ни ударят в лицето, а пък ако са спуснати много надолу, ще се стоварят върху гръдния ни кош. Важното е да се работи с тежест,която можем напълно да контролираме и да прилагаме необходимия ъгъл на движение. Много често той е по-голям отколкото трябва. Препоръчваме ви ъгълът на обратния наклон да е около 30°.
В основни линии правилното изпълнение на  бенч пресите с обратен наклон  с дъмбели е като при обикновените преси с дъмбели от тилен лег, като се вземат предвид и особеностите им описани по-горе.
Важно
1. Трябва да спазвате стриктно правилната посока на изпълнение на движението по време на ексцентричната фаза, за да не издърпват дъмбелите много нагоре (над глвата) или много надолу (над гръдния кош).
2. Трябва изцяло да се съсредоточите да избутвате дъмбелите вертикално нагоре, а не встрани.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.18320202827454 Seconds