Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Бягаща пътека
Най-практикувано е бягането в парка или на бягаща пътека. Ефектът от провеждането на един крос зависи не само от скоростта и изминатите километри, но и от характера и постройката на бягането, от това как е проведено - с какво съотношение между дължина и честота на крачката, по какъв наклон и терен. Бягането с по-дълга крачка например изисква по-мощно оттласкване и участие на мускулите разгъвачи на долните крайници, а това води до по-бърза умора. Важно е как се поставя и кракът - на пета, цяло ходило или на предната му част. Ниската скорост предполага посрещане на земята с пета. Това налага да се използват подходящи маратонки.
Бягането срещу наклон активира повече мускулите по задната част на седалището, а по наклон - на предната част на бедрата.
Трениращите трябва да знаят, че бягането на пътека поставя по-малки изисквания към участващите мускули и опорно-двигателния апарат, отколкото бягането по трасе. Това се дължи на движещата се назад лента и в тази връзка възможността за поддържане на подходящата позиция на тялото, без да е нужно толкова мощно оттласкване. Реакцията на опората на оттласкващия крак при бягането върху движещата се лента е по-малка от тази при оттласкването от статична, твърда опора. Затова ако можете да бягате навън, го правете, а бягащата пътека използвайте по-рядко. Ако все пак желаете да щадите ставите и просто да се възстановявате, използвайте бягането на лента. В тази връзка американските фирми NORDIC TRACK и PRO-FORM разработиха т. нар. REFLEX система, чрез която твърдостта на платформата, по която се бяга, може да се регулира в зависимост от телесното тегло или желание за твърдост и мекота. Това е изключително важно за хора с наднормено тегло или проблеми с коленeте, глезените, тазобедрените стави и кръста. Едно от предимствата на бягащата пътека е промяната на наклона от -5 до +22° на лентата при най-добрите пътеки. А ето и нещо много важно за тези, които смятат да оборудват своите фитнес центрове с кардио уред №1 - бягащата пътека.
На какви условия трябва да отговаря професионалната бягаща пътека:
1. Стабилност. Трябва да е масивна и тежка, което да не позволява каквито и да е отклонения при бягане върху нея.


2. Мощност. Моторът й трябва да е АС и минимум 3.5 конски сили. За предпочитане е 4 (домашните минимум 1.5 к.с). B,,JK NAUTILUS" фитнес центъра в ж.к. Бокар - София ще могат да се видят едни от най-мощните пътеки с мотор от 6 к.с. Те са производство   на   американската фирма TRUE.   Практически техните мотори са с най-дълъг живот. Притежават     няколко патента, между които и на мотора, при който липсват износващи се четки   (безчетков   мотор).  С   пътеката  ZTK850 TRUE взе лидерството за 2005 г. на фирма LIFE FITNESS. He купувайте за натоварени зали пътеки с DC мотор, независимо колко мощен е той. Те не могат да работят повече от 2-3 часа дневно. Търговските фирми никога не споменават какъв е моторът, а само колко е мощен. Затова купувайте след консултация със специалист.
3. Мекота и еластични качества на постамента, върху който се движи лентата. Това предпазва от травми в ставите и сухожилията. Създава комфорт при трениране.
4. Плъзгаемост на лентата върху постамента (дъската). Това изисква специална обработка на материала, върху който се движи лентата, както и качества, на които трябва да отговаря самата лента. Много важен момент е смазването, което често е слабо звено при много фирми производителки. Фирмата SPORTS ART през 1996 г. патентова пътеки, които не изискват смазване.
5. Безопасност. Задължително е наличието на стоп-бутон на удобно за трениращия място. Ако загубите равновесие или се уморите при бягането, може да го натиснете и движението на лентата да спре.
6. Промяна на наклона. Добрите пътеки трябва да притежават възможност за промяна от 0° до+ 7°. При най-добрите диапазонът е от -5°до -22°.
7.Наличие на програми. Освен ръчното регулиране на показателите,скъпите професионални пътеки предлагат програма за тестиране и допълнителни 6-12 програми с различна насоченост.
8. Здравина. Винаги се интересувайте какви гаранции дава производителят.
9. Сервизно обслужване. Може ли производителят да достави бързо резервни части.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.13713002204895 Seconds