Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Вдигане на дъмбели встрани с изпънати ръце до главата - Deltoids
 Dumbell side rise

Препоръчваме стойка с разкрач малко по-тесен от ширината на рамената.
Краката трябва да са разтворени на разстояние малко по-тясно от ширината на рамената, тъй като това дава здрава опора и на гърба и спомага за естественото изпълнение на упражнението. По-широката стойка намалява амплитудата на движение, защото тежестите се опират на бедрата в края на ексцентричната фаза.

Ако ги изнесем пред тялото, има опасност да се наведем напред от тазобедрените стави и да сгъваме и разгъваме колената, когато спускаме или издигаме тежестите. Това води до нежелателното залюляване на тялото, което придава инерция на движението и силно намалява неговата ефективност.

Недостатъци на стойката с близко разположени или дори събрани крака.
Често начинаещите застават с близко разположени един до друг или дори събрани крака. Тази стойка обаче имат редица недостатъци:
1. Близкото разстояние между ходилата не дава възможност за същото разпределение на опората, както при разкрачения стоеж. Вместо това опората се ограничава само в област наполовина на тази, която имаме при разкрач на ширината на рамената. Тясната опора на събрания стоеж натоварва гърба, тъй като силата действа надолу към поясната област и няма достатъчно площ за разпределяне на тежестта. В резултат на това поясната област е подложена на огромно натоварване при вдигането.
2. Тесният и близкият разкрач карат трупът да се навежда в ексцентричната фаза под влияние на натоварването на поясната област. Тогава обикновено тазът се избутва рязко и се вдигаме на пръсти, за да изпълним следващата концентрична контракция, което пък води до свръх-разгъване на тази област. Това още повече я натоварва и правилната техника на изпълнение силно се нарушава.

Изходно положение
Препоръчваме две основни неща при започването на концентричната контракция:
Когато дъмбелите са пред тялото, се увеличава амплитудата на движение. Площта, върху която дъмбелите са пред тялото е по-голяма отколкото, когато са встрани от него.
Когато са пред тялото, се дава възможност за известен тласък при вдигането и движение на дъмбелите в хоризонталната равнина. И обратно, ако дъмбелите се държат отстрани на тялото, те се вдигат непосредствено от началната точка на концентричната фаза. Сега придаването на инерция на движението без съмнение ще ви обърка, но тук то е неизбежно.
По-малката от две злини
Трябва да избираме от две злини по-малката. Рамената имат нужда от помощ в подготовката за вдигането и ако не осигурим движение в хоризонтала, тялото ни ще търси по друг начин тази помощ. Положението на дъмбелит отстрани води до опасното избутване от таза, което намалява броя на възбудените двигателни единици в съответната раменна област.

 Вдигане на дъмбели встрани с изпънати ръце до главата - II част- Deltoids

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.52381801605225 Seconds