Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Вдигане на дъмбели встрани с изпънати ръце до главата - II част- Deltoids

Движение в страничната равнина
Трябва да отбележим, че дъмбелите не трябва да се изнасят назад дори и на равнината на тялото, ако искаме да изпълняваме движението в необходимата посока встрани. Ако изнесем дъмбелите право нагоре от стартово положение пред тялото, по-слабо се въздейства върху средната глава. Когато се използват съвсем малки тежести от опитен спортист, може изходното положение да е и встрани на тялото. За начинаещите обаче се препоръчва изходно положение на дъмбелите пред тялото.

Длани нагоре!
Когато вдигаме нагоре дъмбелите, сме склонни да водим движението с помощта на палците. Тогава палците се вдигат нагоре, като по този начин въздействат по-силно върху предната глава. Те също спомагат посоката да е по-близо до хоризонтала отколкото до вертикала. Важно е да държим дланите нагоре, за да осигурим желаната посока на движението в наклонената равнина, което ще ни позволи да активираме средната глава през цялата амплитуда на движение.
За да проверите дали изпълнявате правилно движението, обърнете внимание дали ръцете се докосват в крайното положение. Ако само палците се докосват значи се отклонявате от правилната техника на изпълнението.
1. Заемете правилното изходно положение с леко сгъване на коленните и тазобедрени стави и глава вдигната нагоре, а гръб стегнат и изпънат за солидна опора на движението.
2. Хванете двата дъмбела в хват чук и ги поставете пред тялото. Трябва да разгьвате шията за да не се навеждате напред от тазобедрената става, което ще постави тялото ви в неизгодно положение.

3. Изпращайте силни нервни импулси към делтовидните мускули и бавно започнете концентричната фаза с вдигане на тежестите встрани, назад и нагоре до пълно разгъване на ръцете и изнасянето им над глава до крайното положение. Ръцете трябва да са непрекъснато изпънати за максимално въздействие върху средната глава. Правилната методика изисква движението да описва идеален полукръг. Не се повдигайте на пръсти и дръжте дланите нагоре! Задръжте в горната точка до едно.
4. Започнете ексцентричната фаза чрез силно нервно импулсиране на делтовидния мускул (и по-точно средната му глава), за да противодействате на гравитацията. Необходимо е да насочите цялото си внимание върху това. Движението трудно се контролира, тъй като изпънатите ръце не могат да създадат достатъчно съпротивителна сила. Задължително е да спускате бавно тежестта, за да не се навеждате от кръста и така да облекчите въздействието върху рамената.
Важно:
1.Трябва да усвоите напълно основните положения на правилната стойка и да внимавате за правилната техника на изпълнение. Налага се да се уверите че:
а/ Сгънете леко коленните и тазобедрени стави.
б/ Дръжте главата изправена с лека вдигната брадичка.
в/ Не отпускайте главата надолу.
г/ Движенията трябва да са бавни и целенасочени.
д/ Не избутвайте с таза.
е/ Не повдигайте петите от пода.
ж/ Дръжте ръцете изпънати.
з/ Движете се в страничната равнина.
2. Подбирайте разумно тежестта, за да спазите правилната методика. Вдигайте, ако трябва дори моливче, но трябва де сте сигурен че няма да увредите силно уязвимата средна област на делтовидния мускул.


Вдигане на дъмбели встрани с изпънати ръце до главата - Deltoids

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.17458915710449 Seconds