Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Вдигане на щанга пред гърди - II част - Deltoids
Проблеми, свързани с повишената бързина на съкращенията
А. При концентричната контракция - Необходимо е съкращенията да се извършват бавно. Тъй като работим с леки съпротивления има опасност да ги движим твърде бързо, а това ще ни накара да се изправяме на пръсти и да извиваме още повече гърба си.
Б. При ексцентричната контракция - За да подготвим делтовидния мускул за ексцентричната контракция трябва да изпратим максимално интензивни нервни импулси към тази област. Така той ще се съкращава докрай и ще противодейства на земното притегляне. Ако оставим гравитацията да вземе надмощие при спускането на тежестта лесно ще си навлечем някоя травма.
Значението на постоянния мускулен контрол
Свободното спускане на тежестта без контрол насочва твърде голяма сила към делтовидния мускул, с която той няма да може да се справи. Като реакция тялото се сгърчва в края на ексцентричната контракция, за да предпази от прекомерното бреме мускула. Това избутва хълбоците назад и кара главата да се наведе. Така и тазът се избутва назад в началото на концентричната фаза и шията се сгъва прекалено много. Това ни кара да се изправим на пръсти и натоварва поясната област. Формата се нарушава и двигателните единици в делтовидните мускули не се възбуждат достатъчно.
Изпълнение
1. Заемете правилна анатомична стойка с разкрач на ширината на рамената, с пръсти леко разтворени встрани и сгънати коленни и тазобедрени стави. Хванете щангата с надхват и ръце на разстояние на ширината на рамената или малко по-голямо, в зависимост от това каква област искате да тренирате. Направете справка с описанието на различните хватове по-горе.
2. Със сгънати коленни и тазобедрени стави се изправете до стоеж с вдигната глава и ръце, напълно разгънати.3. Отново свийте леко колената, а гърба дръжте стегнат и изпънат и главата леко нагоре.
4. С изпънати ръце започнете концентричната фаза, изпращайки силни импулси към делтовидната област и бавно издигайте тежестта. Вдигнете я право нагоре и спрете малко преди крайната точка. Задръжте до едно.
5. Започнете ексцентричната контракция, като бавно спускате съпротивлението и същевременно поддържате силно нервно импулсиране на делтовидните мускули, за да не позволите на гравитацията да вземе надмощие.
6. Спуснете бавно тежестта до крайното положение. Поддържайте правилната стойка с леко свити колена, изправена глава и стегнат гръб и съкращавайте бавно и контролирано мускулите. Не трябва да оттласквате щангата от бедрата си в края на ексцентричната фаза.
Важно
1. Не избутвайте таза за улесняване в началото на концентричната контракция.
2. Дръжте гърба изпънат, а главата леко нагоре и в двете фази на движението.
3. Не извивайте гърба, за да включите и гръдните мускули.
4. Дръжте краката стъпили на цяло стъпало на пода през цялото време и не се изправяйте на пръсти в концентричната фаза.
5. Спрете концентричната контракция малко преди да достигнете точката на вертикала и така ще избегнете натоварването на рамената.
6. Използвайте бавни силно контролирани съкращения в ексцентричната фаза, за да не се отклонявате от правилната техника и да не сгъвате тазобедрените стави.
Вдигане на щанга пред гърди – Deltoids
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.15829586982727 Seconds