Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Testopower
Testopower
35.00 BGL
Купи

NOS
NOS
35.00 BGL
Купи

Детокси Ливър
Детокси Ливър
10.20 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Ironfuckers тениска
Ironfuckers тениска
25.00 BGL
Купи
Reload
Reload
45.00 BGL
Купи
Фитили
Фитили
10.00 BGL
Купи
Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Велоергометър
Стационарното колело е най-удобният и изискващ най-малко усилия при експлоатация кардио уред. В същото време той е най-малко ефективен поради ограниченото участие на мускулатурата. Има и такива, при които участват и ръцете.
Представете си, че имате нарушено равновесие и проблеми с вестибуларния апарат. Тогава най-добрият уред за вас ще е стационарното колело (велоергометър).

На него можете да тренирате и едновременно да четете книга. Е, за да изгорите същото  количество калории, ще трябва да въртите педалите по-дълго време, отколкото при бягането. В избора на велоергометър също има тънкости. При магнитния движението е много по-плавно, равномерно и приятно, отколкото при този с ремък. Най-доброто съпротивление при педалиране се постига, ако силозадаващото устройство е с генератор или електрическо захранване. В последните години широко приложение намери т.нар. „спин байк" или „indoor bike", който в най-голяма степен моделира движенията на шосейните велосипеди. Той е и най-ефективен. При него няма свободен ход. При малко зададено съпротивление на педалиране, набрана инерция, известно време дори без усилие педалите продължават да се въртят, а мускулите на краката да работят пасивно. Циркулацията на кръвта продължава, а ефектът е двоен.  За лидер в този вид стационарни колела се смята американската фирма SHWINN.

Добавки-промоцияОтдавна в Западна Европа се практикува групова аеробика на спин байкове. Произведоха се и първите спин байкове за групови тренировки във водна среда.
Тъй като стационарното  колело е  най-често на използваният уред за трениране в домашни условия, ето една немаловажна подробност. Регулирайте седалката, така че тя да бъде почти наравно с коляното, когато педалът е в крайно предно положение . Тя трябва да е удобна и да не притиска кръвоносните съдове на таза. Това е особено важно за мъжете. Първи опит в изработката на специални седалки, които да не пречат на кръвообръщението при седене, направи фирма PROTEUS. В момента съвместно със специалисти от БАН разработваме нов тип седалка за велоергометри.
Трениращите с болки в кръста, гърба и врата, както и тези с разширени вени или проблеми в сърдечносъдовата система са усетили комфорта на педалиране на лежащо колело (рекумбент байк). Почти хоризонталното положение позволява на кръвта да циркулира лесно и отдалечава настъпването на умората. Ако за първи път влизате в залата, започнете с рекумбент байк. Професионалните стационарни велосипеди имат голям ход при движение на педалите. Нагласете седалката така, че освен удобството да осигурите и почти пълно разгъване на коленните стави. Оборотите да са около 80 в минута .

списание  Iron Man 

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.12772107124329 Seconds