Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Sinephrine
Sinephrine
34.00 BGL
Купи

Explode Whey Protein 5 кг
Explode Whey Protein 5 кг
240.00 BGL
Купи

Ecdy-Steel
Ecdy-Steel
36.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Боралин Slim
Боралин Slim
29.70 BGL
Купи
Снейл Еликсир
Снейл Еликсир
8.50 BGL
Купи
Пакет DETOX
Пакет DETOX
72.80 BGL
57.80 BGL
Спестявате: 15.00 BGL
Купи
Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Гребане на скрипец с Рони Колман - Upper Back
Това упражнение е добър избор, за да се натовари средната и долната част на гърба. В действителност много упражнения работят за горната част на широкия гръбен  мускул  и  само  ограничен  брой  натоварват ефективно долната част. Мисля, че имам добри резултати с това упражнение.


Другите упражнения, които натоварват и изграждат масата на гърба също са свързани с гребането, като гребане с щанга, гребане с "Т" образна щанга и дъмбел. Като първо упражнение включвам тях, а гребането на скрипец използвам като завършващо и напомпващо.
Изпълнявам гребането на скрипец последно в тренировката ми, защото то е упражнение на машина и има напомпващ характер. Играя колкото се може по-тежко, но същевременно с това запазвам правилна форма на изпълнение. Тъй като съм вече уморен в известна степен не е необходимо да ползвам твърде голяма тежест.
Винаги използвам ръкохватка с тесен успореден хват, защото открих, че така насочвам натоварването към долната част на латисимуса. Когато използвам широк хват усещам как натоварването бяга към горната част на гърба, а това не е ефекта който търся.
Използвам фитили за усилване на хвата, без тях не мога да завърша пълноценно серията. Те ми позволяват да ползвам по-голяма тежест и да изпълнявам повече повторения.
В стартова позиция краката ми са съвсем леко свити в коленете. Отпускам се леко напред, като движението е единствено в кръста, за да получа добро разтягане в областта на гърба в края на движението. По-голямата част от движението се извършва в раменната и лакътната става.
Изтеглям лактите напълно назад, докато придърпвам кабела и ръкохватката към горната част на пресата. Издишвам в края на движението.
Скоростта на движение е под контрол през цялото време - около 2-3 секунди за придърпване   и съответно за отпускане. Обикновено не правя върхова контракция, но понякога я ползвам, за да променя нещата.
Не използвам специализирани тренировъчни техники, като форсирани повторения или разтоварващи серии в края на серията, защото смятам, че вече съм постигнал максимална интензивност в работната серия.
Изпълнявам 3 серии по 15 -20 повторения. Някои хора смятат, че това са твърде голям брой повторения, но аз съм достатъчно силен и мога да правя тези повторения без проблем в повечето упражнения, което е по-важното открих, че те работят по-добре за мен, когато покачвам маса.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.14104390144348 Seconds