Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Muscle Groups
Quadriceps Adductors Hips/Abductors Abdominals Chest Arms Deltoids Biceps Shoulders Forearm Surae/Calves Hamstring Glutes/Buttocks Lower Back Latissimus Dorsi Upper Back Triceps Trapezius
Гребане на скрипец с Рони Колман - Upper Back
Това упражнение е добър избор, за да се натовари средната и долната част на гърба. В действителност много упражнения работят за горната част на широкия гръбен  мускул  и  само  ограничен  брой  натоварват ефективно долната част. Мисля, че имам добри резултати с това упражнение.


Другите упражнения, които натоварват и изграждат масата на гърба също са свързани с гребането, като гребане с щанга, гребане с "Т" образна щанга и дъмбел. Като първо упражнение включвам тях, а гребането на скрипец използвам като завършващо и напомпващо.
Изпълнявам гребането на скрипец последно в тренировката ми, защото то е упражнение на машина и има напомпващ характер. Играя колкото се може по-тежко, но същевременно с това запазвам правилна форма на изпълнение. Тъй като съм вече уморен в известна степен не е необходимо да ползвам твърде голяма тежест.
Винаги използвам ръкохватка с тесен успореден хват, защото открих, че така насочвам натоварването към долната част на латисимуса. Когато използвам широк хват усещам как натоварването бяга към горната част на гърба, а това не е ефекта който търся.
Използвам фитили за усилване на хвата, без тях не мога да завърша пълноценно серията. Те ми позволяват да ползвам по-голяма тежест и да изпълнявам повече повторения.
В стартова позиция краката ми са съвсем леко свити в коленете. Отпускам се леко напред, като движението е единствено в кръста, за да получа добро разтягане в областта на гърба в края на движението. По-голямата част от движението се извършва в раменната и лакътната става.
Изтеглям лактите напълно назад, докато придърпвам кабела и ръкохватката към горната част на пресата. Издишвам в края на движението.
Скоростта на движение е под контрол през цялото време - около 2-3 секунди за придърпване   и съответно за отпускане. Обикновено не правя върхова контракция, но понякога я ползвам, за да променя нещата.
Не използвам специализирани тренировъчни техники, като форсирани повторения или разтоварващи серии в края на серията, защото смятам, че вече съм постигнал максимална интензивност в работната серия.
Изпълнявам 3 серии по 15 -20 повторения. Някои хора смятат, че това са твърде голям брой повторения, но аз съм достатъчно силен и мога да правя тези повторения без проблем в повечето упражнения, което е по-важното открих, че те работят по-добре за мен, когато покачвам маса.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.16909694671631 Seconds